Foto: Shutterstock

Nieuwe dames welkom bij TVC 28’s 7X7-voetbalelftal

Het 7X7-dameselftal van voetbalclub TVC ‘28 in Tubbergen is op zoek naar nieuwe speelsters. De ambitie is om dit in de toekomst verder te laten groeien.

TUBBERGEN - 7X7 is een voetbalvorm waarbij twee teams van zeven spelers op een half veld wedstrijden spelen. Dit is ook lichamelijk wat minder belastend. Zij trainen één keer in de week op de dinsdagavonden. Eens in de twee weken of eens per maand spelen zij dan een wedstrijd. Thuiswedstrijden staan gepland voor de dinsdagavond, uitwedstrijden op andere doordeweekse avonden. Het team bestaat uit vrouwen die veelal ouder dan 25 jaar zijn en niet altijd voetbalervaring hebben maar wel graag willen trainen en af en toe een wedstrijd spelen. De ploeg laat weten dat bij voldoende interesse ook gekeken zal worden of er animo is om op de vrijdag te trainen. Belangstellende dames kunnen contact opnemen met Tamara Telgenkamp via 06-11 19 96 86.

De afgelopen jaren nam de interesse voor het meiden- en vrouwenvoetbal toe. Onder meer door het succes van de Oranje vrouwen. Ook bij TVC ‘28 in Tubbergen was er een positieve trend zichtbaar. Zo is inmiddels ongeveer een kwart van de leden binnen de vereniging vrouwen.

Meer berichten