Het kanaal is nu al een mooi stukje historie en natuurschoon. Maar de beide gemeenten zien wel kansen om dit nog beter beleefbaar te maken vanuit toeristisch oogpunt.
Het kanaal is nu al een mooi stukje historie en natuurschoon. Maar de beide gemeenten zien wel kansen om dit nog beter beleefbaar te maken vanuit toeristisch oogpunt.

Opties onderzocht voor betere beleving van kanaal

Algemeen

De gemeente Dinkelland wil samen met buurgemeente Nordhorn meer doen om de belevenis langs het Kanaal Almelo-Nordhorn te verbeteren. Al in 2019 namen de gemeenteraden van beide plaatsen een gezamenlijke motie hiervoor aan. Inmiddels zijn er diverse opties onderzocht.

DENEKAMP - De gemeenten willen graag meer doen om de brede cultuurhistorische geschiedenis van en om het kanaal bij het brede publiek onder de aandacht te brengen, zeker ook voor toeristische doeleinden. Zo werd afgelopen week al een historisch turfschip geplaatst in Noord-Deurningen.

Aanvankelijk werd geopperd om het kanaal wellicht weer bevaarbaar te maken. Het is namelijk al sinds 1960 niet meer in gebruik. Na diverse gesprekken werd al snel duidelijk dat dit niet haalbaar is. Omwonenden en natuurorganisaties vrezen overlast en natuurschade. Ook zouden de kosten erg hoog zijn. Hierop werd in een onderzoekstraject gekeken naar andere mogelijkheden. Denk hierbij aan herstel van de oude ophaalbrug, het realiseren van een beleefbos, een terras op het water of een blotevoetenpad. De halbaarheid en betaalbaarheid worden de komende tijd onderzocht.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 19 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37