Foto:

Amateurkunst in de spotlights: eerste WAK in Tubbergen

Deze week wordt in Tubbergen de eerste editie van de Week van de Amateur Kunst (WAK) gehouden. Doel is om mensen te interesseren voor de vele kunstzinnige en creatieve mogelijkheden die er zijn binnen de gemeente. Het biedt ook een podium aan de beoefenaars die al actief zijn.

TUBBERGEN - Kunst en cultuur zijn de spreekwoordelijke ‘krenten in de pap’ van de gemeenschap. Best veel mensen doen ‘iets’ op creatief vlak, maar lang niet altijd is dit zichtbaar voor de buitenwereld. 

Deze hele week zijn er allerlei activiteiten en optredens gepland. Zo hielden muziekverenigingen als Semper Crescendo, St Cecilia in Vasse, Levenslust in Fleringen en Concordia in Albergen open repetities. Vele ateliers openden hun deuren voor het brede publiek, maar ook op plekken zoals de bibliotheek in Tubbergen of de centrale hal van woonzorgcentrum De Eeshof is deze wee k kunst te beleven. In de aanloop naar de WAK voerden Kaliber, Kunstschool Alding en TOF Onderwijs diverse projecten uit voor de jeugd. Ook dit weekend zijn er nog wat activiteiten die men kan bezoeken, zoals uiteenlopende exposities in de diverse kernen. Zie www.cultuurintubbergen.nl

Meer berichten