<p>Deelnemers van de eerdere Youth Battle. Dit jaar krijgt deze activiteit een online invulling voor de derde editie.</p>

Deelnemers van de eerdere Youth Battle. Dit jaar krijgt deze activiteit een online invulling voor de derde editie.

(Foto: )

Derde editie EUREGIO Youth Battle dit jaar met een online invulling

Jongeren actief mee laten praten over belangrijke thema’s is een groot speerpunt voor veel overheden. Zo ook de EUREGIO, die graag positieve, grensoverschrijdende contacten en ideeën wil stimuleren. Met deze gedachte houden zij op donderdag 18 november de derde editie van de Youth Battle.

TWENTE - In 2018 en 2019 werden de eerste twee edities gehouden van deze ideeënwedstrijd voor Duitse en Nederlandse jongeren uit het grensgebied. Afgelopen jaar kon dit niet doorgaan gezien de pandemie. Dit jaar hervat men de Youth Battle, maar wel met een nieuwe online opzet.

Bij de Youth Battle kunnen jonge EUREGIO-bewoners hun ideeën en wensen voor een “grenzeloze” regio presenteren en het beste idee daarna uitvoeren. Deze ideeën kunnen betrekking hebben op de onderwerpen mobiliteit, onderwijs/arbeidsmarkt, wonen of duurzaamheid. De EUREGIO wil jongeren stimuleren zich uit te spreken en hun mening te geven en zo ontdekken welke ideeën er leven.

Tijdens de online Youth Battle gaan de deelnemers met ondersteuning van een expert aan de slag met één van de het thema’s en ontwikkelen ze eigen projectideeën. De uitgewerkte projectvoorstellen worden vervolgens kort gepresenteerd aan een deskundige Nederlands-Duitse jury. De winnende groep krijgt de mogelijkheid om hun idee volgend jaar, onder professionele begeleiding van de EUREGIO en samen met andere jongeren, verder te ontwikkelen en uit te voeren. De speciale Zoom editie van de Youth Battle is op donderdag 18 november van 19.00 tot 20.30 uur en is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar uit het Nederlandse en Duitse grensgebied. Kijk voor aanmelding en informatie op: www.youthbattle.eu

Meer berichten