Foto:

Noaberkracht klaar voor winter

De eerste frisse dagen van de herfst liggen al weer achter ons. Voor je het weet is het weer echt winters weer, met af en toe gladheid. Deze week hield Noaberkracht een vlootschouw van het gladheidsbestrijdingsmaterieel. Zij zijn klaar voor de komende winterse uitdagingen.

OOTMARSUM - Dinkelland en Tubbergen voeren als Noaberkracht de gladheidsbestrijding op lokale weken samen uit. Deze week werd het benodigde materieel geïnspecteerd op de gemeentewerf in Ootmarsum. De gemeenten beschikken over diverse getrokken zoutstrooiers en veegmaterieel waarmee de belangrijkste routes sneeuw- en ijsvrij gemaakt kunnen worden. 

De gemeenten benadrukken wel dat er zeker limieten zitten aan wat zij wel en niet kunnen doen. Zo ligt de prioriteit bij hoofdroutes zoals naar scholen, voorzieningen en werklocaties. Kleinere wegen in de woonwijken worden in principe niet gedaan bij grote sneeuwval en ijsvorming. De gemeente hoopt dat inwoners ook zélf weer wat willen doen in de gladheidsbestrijding. In ieder geval door de stoepen sneeuw- en ijsvrij te maken, wat voorkomt dat mensen vallen en in het ziekenhuis belanden.

Meer berichten