<p>De Koale Kermis staat ieder jaar garant voor vertier voor jong en oud. Het is ieder jaar weer &eacute;&eacute;n van de grootste publiekstrekkers in Noordoost-Twente.</p>

De Koale Kermis staat ieder jaar garant voor vertier voor jong en oud. Het is ieder jaar weer één van de grootste publiekstrekkers in Noordoost-Twente.

(Foto: )

De Koale Kermis gaat door dit jaar

Goed nieuws voor de liefhebbers van zwieren, zwaaien en vertier: de Koale Kermis in Ootmarsum gaat definitief door. Deze zal gehouden worden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 november. De Koale Kermis is traditioneel de laatste kermis van het seizoen in Twente, waarbij deze zijn naam regelmatig eer aan doet. Als gevolg van de coronapandemie was het houden van kermissen lange tijd erg lastig zo niet onmogelijk. De gemeente Dinkelland heeft nu ingestemd met het plan dat dit op een veilige, gecoördineerde mogelijk moet maken.

OOTMARSUM - De gemeente stelt als eis dat de kermis en horeca uiterlijk om middernacht moeten sluiten. Uiteraard moet de horeca zijn verantwoordelijkheid nemen en goed controleren op de coronatoegangsbewijzen. Bezoekers moeten dus ook zeker hun telefoon met QR-code én identiteitskaart meenemen wanneer ze de horeca willen bezoeken. Om dit te faciliteren worden ook diverse aanvullende WiFi-accespunten geplaatst in Ootmarsum zodat bezoekers snel een code kunnen tonen.

Jaarlijks ontvangt Ootmarsum vele bezoekers van heinde en verre tijdens de Koale Kermis. Dit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot evenement waarbij ook bezoekers van buiten de stad naar de laatste kermis van het seizoen komen. De horecagelegenheden zijn gevuld met bezoekers die genieten van een hapje en een drankje en kinderen die genieten van het aanbod aan attracties. Kortom, een aantrekkelijk evenement voor jong en oud.

Twee weken geleden heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden met alle horecagelegenheden, politie, beveiliging, kermisvertegenwoordigers en de gemeente Dinkelland. Samen staken ze de koppen bij elkaar en gaan ze er samen voor om de Koale Kermis weer als vanouds door te laten gaan. “We werken nu al een aantal jaren samen, in een goede sfeer, waardoor er een goede en hechte samenwerking is ontstaan”, vertelt Bianca Menderink, namens de gemeente betrokken bij de organisatie van de Koale Kermis. “Het is al jarenlang een traditie. Door corona kon de kermis vorig jaar niet doorgaan. De vaccinatiegraad is hoog en dit werpt zijn vruchten af, ook voor de Koale Kermis. Het knusse en koale evenement dat elk jaar weer duizenden bezoekers ontvangt mag dit jaar weer doorgaan, zo hebben we besloten. Daarnaast is het de horecagelenheden meer dan gegund, na een lange periode van geen tot weinig bezoekers, eindelijk weer ‘oalerwetse’ gezelligheid te hebben in het bedrijf. De Koale Karmis is dé plek voor ouderwets kermisvertier, we hopen samen een mooi evenement neer te zetten”, vertelt burgemeester John Joosten enthousiast.

Meer berichten