Foto: Shutterstock.com

Hoe gaan we echt van het gas af?

In 2050 moet Nederland helemaal van het aardgas af zijn. Koken en stoken moet dan via alternatieve bronnen gaan - zoals een warmtepomp voor je verwarming, een zonneboiler voor je warm water en een elektrische kookplaat voor de keuken. In Noord-Deurningen kijkt men ook naar andere opties: het gebruik van biogas als alternatief.

NOORD DEURNINGEN - Inmiddels heeft Noord-Deurningen al een eerste biogashub in bedrijf, opgezet door de coöperatie IJskoud. Hiermee zet men mest om in biogas. Dit kan dan weer gebruikt worden voor grotere lokale energieafnemers; zo wil men als proef de kerk, school en kulturhus van gas voorzien. De ambitie is om op termijn ook woningen aan te sluiten. 

Dit idee werd voorgelegd aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), om een proef te starten met woningen aan de Kanaalweg. Hiervoor zal een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd worden, wat mogelijk is dankzij geld van onder meer de Provincie, Rabobank, EUREGIO en de gemeente Dinkelland. Om de plannen en mogelijkheden te presenteren houdt men op dinsdag 19 oktober een inloop in kulturhus De Mare, vanaf 19.00 uur.

Meer berichten