Foto:

Lezing over Gentileschi in Huis Singraven op zondag

In Huis Singraven is komende zondag een lezing over de 17e eeuwse schilderes Artemisia Gentileschi door Ben Coelman.

DENEKAMP - Ben Coelman studeerde geschiedenis en is sinds 1997 werkzaam bij de Nederlandse Reisopera, ook is hij programmeur kamermuziek in het Wilminktheater en in het Muziekcentrum Enschede. Hij geeft vele inleidingen, presentaties van klassieke muziek.

Het Rijksmuseum Twente presenteert tot en met half januari 2022 een expositie rond Artemisia Gentileschi, de belangrijkste vrouwelijke schilder van de 17e eeuw staat centraal in de muzikale presentatie van Ben Coelman. In Noord-Italië tussen 1580 en 1680 is er een enorme opkomst van vrouwen in de muziek en vrouwelijke componisten. Waarom was dat zo? Wie waren die vrouwen en wat maakten ze voor muziek? Wat heeft Artemisia Gentileschi daarmee van doen? Welke overeenkomsten/verbanden zijn er tussen haar schilderijen en de muziek van inmiddels bekende vrouwelijke componisten?

Huis Singraven (Molendijk 37, Denekamp) is vanaf 14.30 uur open. De lezing start om 15.00 uur. Toegang kost 12,50 euro. Een QR-code en ID zijn verprlicht. Aanmelden via beheerder@singraven.nl of telnr. 0541-351906

Meer berichten