<p>Gezellig samen in actie bij de Olympische dag van de Boerderijcampus in Tilligte.</p>

Gezellig samen in actie bij de Olympische dag van de Boerderijcampus in Tilligte.

(Foto: Ramon Baasdam)

Boerderijcampus in Olympische sferen het afgelopen weekend

TILLIGTE - Op 18 september organiseerde zorginstelling Boerderijcampus haar eigen Olympische Spelen. Bewoners en deelnemers van de zorgboerderij bundelden hun krachten om de Olympische Vlam weer te laten branden. De hele ochtend stond locatie Erve Meinders in Tilligte in het teken van samenwerken, je eigen kracht ontdekken en natuurlijk gezelligheid!

Gehuld in een sportieve outfit gingen de deelnemers in groepjes aan de slag om de vlam weer te ontsteken. Elke groep kreeg verschillende opdrachten om samen het doel te bereiken. Na alle geleverde krachtinspanningen stond er een heerlijke lunch op ze te wachten. Bewoners, deelnemers en zorgondersteuners beleefden samen een geweldige ochtend. Alle kinderen waren erg blij, vonden het leuk en deden volop mee met de spelletjes Of, om met een van de deelnemers te spreken: “We are the champions!”

Boerderijcampus organiseert vaker dit soort activiteiten voor hun deelnemers, zodat ze elkaar en zichzelf beter leren kennen. Het past helemaal bij de visie van de zorginstelling, zo legt initiatiefnemer Ellen Loohuis uit: “Bij ons op de zorgboerderij staat centraal dat mensen met een beperking alle vrijheid krijgen om zich helemaal op zijn of haar eigen niveau te ontwikkelen. Kijk naar wat iemand binnen zijn of haar kunnen kan en probeer van daaruit waarde toe te voegen. Dit soort activiteiten helpen daar enorm bij. Meedoen staat voorop, en zo ontdekt iedereen zijn of haar unieke talenten.” Boerderijcampus is een zorgboerderij voor mensen met een beperking. Door de individuele begeleiding ontwikkelen ze zich en worden zelfstandiger en zelfverzekerder. Iedereen is welkom. Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking of gedragsproblemen vinden een fijne plek op één van de drie locaties en werken mee op de boerderij.

Meer berichten