Wandel mee en ontdek de mooie Tubbergse natuur rondom de kernen. Wandelen op onverharde plekken waar je zelden komt; een leuke activiteit met een passende uitdaging!
Wandel mee en ontdek de mooie Tubbergse natuur rondom de kernen. Wandelen op onverharde plekken waar je zelden komt; een leuke activiteit met een passende uitdaging!

Wandel mee met de nieuwe dorpswandelingen

Algemeen

TUBBERGEN - Stap! heeft 10 wandelroutes uitgezet in de dorpen van de Gemeente Tubbergen. De nazomer is het moment om in beweging te komen, de paden op te gaan en te genieten van een heerlijke wandeling in de natuur. U bent van harte welkom om mee te wandelen.

De wandelingen vinden twee keer per maand op de zondagochtend vanaf 09.00 uur plaats onder begeleiding van Fitstapcoach Silvia Rikmanspoel. Iedere route start in een ander dorp en hierbij worden de mooiste natuurgebieden bewandeld. De Stap! routes zijn net even anders en lopen over bospaden, grindpaden, modderpaden, waterrijke paden, weidepaden en als het niet anders kan over verharde paden. De tochten zijn geschikt voor mensen die al graag wandelen en redelijk getraind zijn met een pas van zo’n 5 kilometer per uur. Lijkt het je leuk om (aan alle 10 of een aantal routes) mee te doen, geef je dan uiterlijk 8 septembe op door een mail te sturen aan srikmanspoel@hotmail.com. De maximale groepsgrootte is 15personen. De inschrijving bedraagt 4 euro per wandeling. De eerste wandeling is op 12 september vanaf het kerkplein in Tubbergen, gevolgd door Mander vanaf watermolen Bels op 19 september. Op 10 oktober vertrekt de derde tocht vanaf het kerkplein in Reutum.

Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi gisteren
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52