Denk mee over Verdegaallocatie

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen is positief verrast door het grote aantal mensen dat mee wil denken over de invulling van de locatie van de Verdegaalhal.

“We doen weleens vaker een dergelijke oproep, maar kregen daarop maar heel weinig reacties. Tot onze blijde verrassing is dat ditmaal anders”, aldus het Tubbergse college via Facebook. Er zijn dus relatief veel mensen die een idee hebben voor het herontwikkelen van deze locatie wanneer de sporthal hier gesloopt is. “We kregen van sommigen zelfs de vraag of de inzendingstermijn vanwege de vakanties nog wat verlengd kon worden.” De gemeente wil graag zoveel mogelijk meedenkers, dus dat bleek geen probleem: u hebt nog tot 21 september de tijd om een plan in te dienen.

Het vervolg is dat de gemeente de inzenders uit gaat nodigen om hun idee voor te leggen aan de Verdegaalgroep, bestaand uit een afvaardiging van omwonenden, ondernemers en Tubbergen Bruist. De groep gaat dan weer in overleg over de ingezonden ideeën. Het is goed mogelijk dat er uiteindelijk niet één idee uitgekozen zal worden, maar dat meerdere ideeën samengevoegd worden in een nieuw concept. Het herontwikkelen van zo’n aantrekkelijk gelegen locatie gebeurt doorgaans eens in de paar decennia; het resultaat moet dan ook weer een tijdje mee kunnen. Daarom is het fijn als zoveel mogelijk mensen actief meedenken.

Meer berichten