Foto: Shutterstock

Probeer het wandelvoetbal nu ook in Manderveen

MANDERVEEN - In beweging blijven op hogere leeftijd kan goed. Er zijn steeds meer leuke activiteiten in Noordoost-Twente. Zo is er nu ook het wandelvoetbal in Manderveen. 

Deze vorm van sporten is nog relatief onbekend. Daarom slaan Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, Sportservice Tubbergen en Fysio Langeveen-Manderveen de handen ineen om dit te promoten. Wandelvoetbal is precies zoals het klinkt: voetbal op wandeltempo, waar bewegen, meedoen en ontmoeten voorop staan. Dit wordt vanaf 9 september elke donderdag gehouden van 09.00 tot 10.00 uur op het sportpark De Samenwerking in Manderveen. Mensen kunnen zich aanmelden voor een gratis proefles via informatie@sportservice-tubbergen.nl of op 06-38 27 53 88. Na de proefles kost deelname 5 euro per les of  9 lessen voor 45 euro.

In beweging blijven heeft veel voordelen voor zowel lichaam als geest. Zeker voor de oudere inwoners is dit erg belangrijk. Een actieve leefstijl is namelijk belangrijk om vitaal te blijven ook op hogere leeftijd. Toch halen bij lange na de meeste mensen niet de richtlijn van het Voedingscentrum. Deze schrijft voor om wekelijks zo’n 150 minuten matig tot intensief te bewegen. Daarnaast twee keer per week spieroefeningen.

Meer berichten