Techniek ervaar je het beste zélf. De Maakdag in de Tubbergse bibliotheek heeft leuke activiteiten voor jong en oud.
Techniek ervaar je het beste zélf. De Maakdag in de Tubbergse bibliotheek heeft leuke activiteiten voor jong en oud.

Kennismaking met techniek: Maakdag in bibliotheek Tubbergen

Algemeen

TUBBERGEN - Zomer 2021 staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Tijdens de Maakdagen, die Tetem tot eind september met haar samenwerkingspartners in Twente organiseert, creëer je je eigen Maak Experience met tal van techniekworkshops. In de gemeente Tubbergen vindt de Maakdag plaats op zaterdag 4 september bij Bibliotheek Tubbergen.

De Maakdag biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten - in de bibliotheek maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen. Bij Bibliotheek Tubbergen zijn tussen 10.00 en 17.15 uur vijf tijdssloten ingepland. Elk tijdsslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken. 

Kinderen van 4 tot en met 6 jaar leren programmeren met robot Cubetto en 5- tot en met 7-jarigen met Ozobotjes én ze kunnen een elektronische wenskaart maken. 8- tot en met 12-jarigen gaan aan de slag met de tekenrobot of robot Cozmo. En volwassenen kunnen, naast het maken van een elektronische wenskaart, meer te weten komen over de werking van een lasercutter tijdens een uitgebreide demonstratie.

Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Bij ontvangst krijgen de deelnemers iets te drinken en ontdekken ze hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. Als hoofdonderdeel van de Maakdag volgen ze bijvoorbeeld een van bovenstaande - vooraf gekozen - maakworkshops van 60 minuten, waarin ze een nieuwe techniek leren. Aansluitend brengen ze een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal mini-techniekworkshops, waar ze ter plekke een keuze in maken. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdag om draait!

Bekijk het complete programma en beschikbare tickets via www.tetem.nl/tickets (kies Tubbergen). Per tijdslot zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden. Tickets voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kosten 2 euro per persoon. En voor volwassenen is dit 3 euro per persoon. Meer informatie over de Maakdagen is te vinden op: www.tetem.nl/maakmeemaand

Afbeelding
Vrijwilligers van de EHBO gaan langs de deuren 13 apr, 18:07
Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen
Onderzoek één gezamenlijk sportbedrijf 13 apr, 14:02
De artiesten maken muziek van alle tijden, van Scarborough tot Rio.
Fair Tunes met Vocalgroup Ofkoors en Trio Gilet 12 apr, 18:09
VAST verwijst naar: Voor Aangepast Sporten Tubbergen.
Kinderkledingbeurs schenkt cheque aan VAST 12 apr, 14:03
Afbeelding
10e editie Kunst Kijken in Tubbergen 12 apr, 12:00
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Afbeelding
Wandel met een gids over Landgoed Singraven 11 apr, 18:52
 De tot aan dat moment minst scorende ploeg in de 4e divisie legde maar liefst zes ballen in het goal van TVC '28.
SDV Barneveld heer en meester in hun eigen huis tegen TVC '28 11 apr, 14:50