Jongeren en jongvolwassenen kiezen bewust voor vaccinatie. Samen met testen is dit belangrijk om grip te krijgen op de verspreiding van het coronavirus de komende tijd.
Jongeren en jongvolwassenen kiezen bewust voor vaccinatie. Samen met testen is dit belangrijk om grip te krijgen op de verspreiding van het coronavirus de komende tijd. Foto: Shutterstock

Twentse jeugd kiest bewust voor vaccinatie

Algemeen

TWENTE - Ook Twentse jongeren kiezen bewust om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Sinds 6 juli kunnen ook jongeren van 12 tot en met 17 jaar een afspraak maken om zich te laten vaccineren.

Van de Twentse jongeren onder de 20 jaar zijn er inmiddels 22.000 gevaccineerd of hebben hun eerste afspraak voor vaccinatie. Van de jongeren van 20 tot en met 29 jaar zijn dat er inmiddels 42.000. Zoals de lezer weet zijn de besmettingscijfers landelijk gezien nog zeker niet gunstig. Juist ook in deze laatste leeftijdsgroep vonden de afgelopen tijd veel besmettingen plaats als gevolg van versoepelingen. De GGD Twente benadrukt dan ook dat vaccinatie belangrijk is; dit geeft een betere bescherming voor de jongeren zelf, maar ook voor iedereen in hun omgeving. Hoe hoger de vaccinatiegraad is, hoe minder kansen het virus krijgt om zich te verspreiden en te muteren. Door te laten vaccineren en de basisregels in acht te nemen komen we sneller uit de crisis, zo is de hoop.

Naast het vaccineren blijft het ook belangrijk om ons te laten testen bij klachten of wanneer men in contact is geweest met een besmet persoon. Zo helpt men ook om de verspreiding in te dammen. Bovendien geeft dit inzichten in welke bestaande of nieuwe varianten dominant worden.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 24 apr, 13:48
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56