Kersvers wethouder Trees Vloothuis: we houden alles nog eens tegen het licht, het Glashoes gaat voorlopig in de ijskast.
Kersvers wethouder Trees Vloothuis: we houden alles nog eens tegen het licht, het Glashoes gaat voorlopig in de ijskast.

Wethouder Vloothuis: Glashoes gaat ‘on hold’

Algemeen

TUBBERGEN - De gemeenteraad van Tubbergen heeft dinsdag de laatste raadsvergadering gehouden voor het zomerreces. Hierbij werd ook de Oldenzaalse Trees Vloothuis benoemd tot wethouder.

Vloothuis is nu tot de komende gemeenteraadsverkiezingen de opvolger van de onlangs vertrokken wethouder Ursula Bekhuis. Het CDA zag een goede kandidaat in Vloothuis, die van 2002 tot 2018 actief was in de Oldenzaalse politiek, waarvan 12 jaar als wethouder.

De kersverse wethouder kreeg bij de benoeming ook een duidelijke opdracht van de gemeenteraad mee: de ontwikkeling van het Glashoes gaat onmiddellijk ‘on hold’. De gemeente werkte al een tijdje aan dit ambitieuze concept, waarbij het gemeentehuis een bredere invulling moet krijgen als gemeenschapshuis. Gemeenten hebben een steeds kleinere fysieke voetafdruk, waardoor gemeentehuizen meer ruimte overhouden voor andere zaken. Het Glashoes maakt ook onderdeel uit van de bredere centrumontwikkeling. De raad is van mening dat een pas op de plaats wenselijk is; alle plannen worden nog eens tegen het licht van de moderne inzichten gehouden. Wethouder Vloothuis: “We gaan met alle betrokken partijen in gesprek om te kijken of we allemaal nog steeds achter alles staan wat toen is bedacht. Daarnaast vind ik dat we moeten kijken wat er nog meer mogelijk is in de kern van het dorp. Daarbij worden ook inwoners betrokken.”

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 19 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37