Afbeelding
Foto: Shutterstock

Tour de France in het Hennie Kuiper Wielermuseum

Algemeen

NOORD-DEURNINGEN - Op woensdag 7 juli kun je in het Hennie Kuiper Wielermuseum op een groot beeldscherm kijken naar een boeiende bergetappe in de Tour de France, mét commentaar van de expert zelf! Op die dag gaat de elfde etappe van Sorgues naar Malaucène over een afstand van 199 kilometer en wordt de Mont Ventoux twee keer beklommen.

De renners vertrekken uit Sorgues. Na 75 kilometer duikt de Col de la Liguière op. Met 9,3 kilometer à 6,7 procent is dit een opwarmertje voor wat gaat komen. Het peloton zet vervolgens koers naar Sault, een van de drie vertrekplaatsen naar het hoogste punt van de Provence. Eerst ruim 24 kilometer à 5 procent, daarna in het kale maanlandschap na Chalet Reynard bijna 8 procent en in de laatste 2 kilometer zelfs 9,5 procent. Na de afdaling komen de renners voor het eerst door Malaucène. Daarna langs de voet van de berg naar Bédoin en wordt vanuit die plaats de Ventoux nogmaals beklommen. Loeizwaar, 15,7 kilometer à 8,8 procent en een wegdek dat nauwelijks meehelpt. Vlak na Chalet Reynard weer 8 procent en daarna 9,5 procent richting de zendmast op de Mont Ventoux om daarna na de tweede afdaling in Malaucène te finishen.

Kom kijken!
Iedereen die het wielrennen en met name de Tour de France een warm hart toedraagt is welkom. Hennie Kuiper zelf zal ook aanwezig zijn. Als winnaar van de etappe naar Alpe d’Huez in 1977 en 1978 kan hij als geen ander de verrichtingen van de tourrenners inschatten en de aanwezige wielerliefhebber hierover informeren. Je bent van harte welkom aan de Schotbroekweg 2 in Noord-Deurningen (Erve Kuiper) vanaf het begin van de uitzending van de NOS. Mocht je het kijken naar de touretappe willen combineren met een toertocht (op de racefiets) vooraf, dan kun je op woensdag 7 juli om 12.00 uur vanaf het Hennie Kuiper Wielermuseum meefietsen voor een tocht van circa 70 km. Na terugkeer kun je douchen en vervolgens kijken naar de spannende bergetappe. Meer informatie via www.henniekuiperwielermuseum.nl en info@ervekuiper.nl.

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 2 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 3 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 3 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 4 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 4 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 4 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 5 uur geleden