Afbeelding

Trees Vloothuis nieuwe wethouder in Tubbergen

Algemeen

TUBBERGEN - De Oldenzaalse Trees Vloothuis zal op 6 juli benoemd worden tot wethouder in Tubbergen. Zij is dan de opvolger van de onlangs vertrokken wethouder Ursula Bekhuis. Haar benoeming is tijdelijk; tot aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Na het vertrek van Bekhuis ging het CDA naarstig op zoek naar een passende vervanger. Fractievoorzitter Christel Luttikhuis is blij met de komst van de ervaren Vloothuis. “We moeten weer aan de slag voor onze inwoners. Er liggen nog een aantal grote uitdagingen voor ons. Met Trees hebben we een uitstekende kandidaat gevonden die ons college gaat versterken.” Vloothuis krijgt onder andere financiën, cultuur, economische zaken en ondernemersklimaat in haar portefeuille.

Ervaren bestuurder

Trees Vloothuis was van 2002 tot 2018 politiek actief voor de WG in Oldenzaal, waarvan 12 jaar als wethouder. Zij ontving bij haar afscheid de zilveren erepenning voor haar bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van de stad. Als niet-partijgebonden bestuurder zal ze namens de gehele raad het wethouderschap vervullen. “Mijn werkwijze als wethouder was altijd gericht op het betrekken van inwoners bij processen en besluitvorming”, vertelt Vloothuis. “Dat is ook precies wat mij zo aanspreekt binnen de gemeente Tubbergen. Het ontstaan van het Maatschappelijk Akkoord en de mooie stappen die de gemeenteraad samen met de inwoners en de organisaties de afgelopen jaren heeft gezet.”

Positieve kennismaking

De Tubbergse fracties hebben inmiddels kennisgemaakt met Trees Vloothuis. Volgens PvdA-fractievoorzitter Henk Wessels is Vloothuis op basis van deskundigheid binnengekomen. “Vanuit bestuurlijke vernieuwing juich ik dat toe. Dit zou ik in de toekomst meer willen. Wat dat betreft zie ik de komst van Trees als een mooi begin.” Ook GB/VVD-fractievoorzitter Noortje Haarman heeft met haar gesproken: “Trees heeft de kennis en ervaring voor deze rol.” Alexander Plegt van Dorpen Centraal is positief na de eerste ontmoeting. “Ik heb vertrouwen in deze wethouder. Ze lijkt me uiterst ervaren en zakelijk en dat is iets wat we goed kunnen gebruiken. Met haar kan de blik weer vooruit, om het beste te doen voor onze inwoners.”

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 9 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 10 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 10 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 11 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 11 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 12 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 12 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 13 uur geleden