Ties en Renske uit Langeveen winnen verkeersquiz

LANGEVEEN - Ties Olthof en Renske Weultjes van de Mariaschool in Langeveen hebben afgelopen week de Grote Overijsselse Verkeersquiz gewonnen.

Zowel na de gemeentelijke finale als de daaropvolgende eindwedstrijd van de Grote Overijsselse Verkeesquiz 2021 kwamen zij als winnaars uit de bus. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de beker naar de gemeente Tubbergen ging. Vorig jaar won basisschool Kadoes in Albergen de Overijsselse finale. Wethouder Erik Volmerink kwam daarom dit jaar naar Langeveen om de hele klas te feliciteren en te trakteren op een ijsco. “Want winnen doe je altijd samen en nooit alleen.”

Andere opzet
De finales van de Grote Overijsselse Verkeersquiz 2021, voor basisschoolleerlingen uit groep 6,verliepen dit jaar vanwege corona anders dan anders. Klaas van Kruistum - bekend van tv-programma’s als ‘Klaas kan alles’ en ‘Wie is de Mol’ - presenteerde de quiz woensdag 16 juni in het Wilminktheater in Enschede. Deze editie waren de klassen daar echter niet persoonlijk bij aanwezig maar vanuit de klas via livestreams. Voorafgaand aan de finale vonden de individuele voorrondes plaats op alle scholen van de deelnemende gemeenten. Veertien winnaars van de gemeentelijke finale vertegenwoordigen hun gemeente in de Provinciale Finale. In het theater gingen Overijsselse gemeenten de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Met op het podium twee enthousiaste kinderen per gemeente en fanatieke leerlingen op het puntje van hun stoel in de klas, was de spanning om te snijden. Per school speelden de twee beste leerlingen op het podium in de finale. Vanaf de eerste vraag gingen Ties en Renske als een speer. Volgens het duo kwam dat door een speciale tactiek. “Zodra Klaas de vraag had gesteld drukte ik zo snel mogelijk op de knop. Daarna dacht ik pas na over het antwoord”, verklapt Ties de succesformule. “Het werkte supergoed. Onze buren hebben een sloopbedrijf waar de hele dag verkeer rijdt. Dan moet je de regels ook wel een beetje kennen. Sommige vragen waren heel makkelijk. Bijvoorbeeld: welke kleur heeft een verbodsbord: groen, blauw of rood. Dat is natuurlijk rood. Vragen over rotondes met drie auto’s en een fietser en over de dode hoek waren soms wel lastig.”

Meer berichten