Reis-app GOAN! gelanceerd

TWENTE - Hij had een aardige vertraging, net als het openbaar vervoer zelf soms. Maar de Twentse reis-app GOAN! is dan nu eindelijk gelanceerd. De app is er op gericht om mensen flexibeler te laten zijn met de vervoersvormen die zij kiezen om hun reis te maken.

Nu kiest iemand die gaat reizen vaak nog voor één vervoerssoort om van A naar B te komen, terwijl er nog veel meer mogelijkheden zijn. Maar in de praktijk weten mensen lang niet altijd wat deze opties precies zijn. Zo zijn er naast de bus en trein bijvoorbeeld ook de deelfiets, deelauto en deelscooter, maar ook AutoMaatje en de RegioTaxi. De app is er op gericht om deze meer onder de aandacht te brengen. De app zou aanvankelijk afgelopen jaar al gelanceerd worden, maar de coronamaatrgelen gooiden roet in het eten. De Losserse wethouder Anja Prins, voorzitter van het pilotproject Mobility as a Service Twente is dan ook enthousiast over de lancering, die eerst gericht is op een kleine groep gebruikers: “We gaan nu kijken hoe de Regiotaxi-gebruikers met de app gaan reizen. Later dit jaar rollen we GOAN! over heel Twente uit!”

Nu nog testfase
In eerste instantie wordt de nieuwe Twentse reis-app gelanceerd voor maar liefst 5.500 Regiotaxi-gebruikers uit de acht deelnemende gemeenten Twenterand, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen. “Die krijgen van ons allemaal een uitnodiging om de app te downloaden”, vertelt wethouder Anja Prins namens de deelnemende gemeenten. Het is voor de ontwikkelaar waardevol om te kijken hoe zij de app gebruiken. Met die opmerkingen gaan ze aan de slag om de app nog beter te maken. Later dit jaar start een brede campagne voor gebruik van de nieuwe reis-app door de overige Twentenaren.

Meer berichten