Foto: Shutterstock

Tubbergen in gesprek met jeugd over kampeerfeesten

TUBBERGEN - Het is een mooie traditie voor de Tubbergse jeugd; de jaarlijkse kampeerfeesten in de zomer. Groepen jongeren zetten dan gezamenlijk een tent of ander kampeermiddel op om samen lekker te ontspannen. Om een en ander in goede banen te leiden moeten de jongeren wel net zoals vorig jaar enkele spelregels ondertekenen én een coronaproof kampeerplan indienen.

De kampeerfeesten zijn een echte traditie in Tubbergen; eentje die de gemeente ook graag in stand wil houden. Tegelijk is het een gegeven dat er door de jaren heen ook uitwassen waren; onacceptabel gedrag wat problemen opleverde. Daarom zijn destijds de spelregels in het leven geroepen om hier wat sturing aan te geven en de jeugd - binnen redelijke kaders - te laten genieten van de traditie.

Melding maken
Jongeren die in juli willen kamperen moeten zich uiterlijk 29 juni aanmelden bij de gemeente via www.tubbergen.nl. Zij dienen dan een coronaproof kampeerplan op te stellen en enkele regels moeten ondertekend worden. In eerdere jaren was het mogelijk om zo’n aanmelding af te geven bij de balie, maar vanaf dit jaar doet de gemeente dit alleen nog digitaal. Uiteraard moet bij dit alles de kanttekening gemaakt worden dat de mogelijkheid óm een kampeerfeest te houden ook afhangt van de dan geldende coronamaatregelen.

In gesprek
Voorafgaand aan de kampeerfeesten willen burgemeester Wilmien Haverkamp en wethouder Hilde Berning graag weer in gesprek met de ouders en jeugd zelf. Hiervoor organiseert de gemeente een online bijeenkomst, die gehouden zal worden op donderdag 24 juni van 19.00 tot 19.45 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via kampeerfeesten@tubbergen.nl. Hier kunnen mensen ook op mailen wanneer zij eventuele vragen hebben over deze regels.

Meer berichten