Foto: Shutterstock

Wonderryck bijna open met dino-tentoonstelling

DENEKAMP - Musea in de regio zijn erg blij dat zij eindelijk weer hun deuren kunnen openen. Afgelopen zaterdag maakten gelijk al veel musea gebruik van deze mogelijkheid. Maar de deuren van museum en landschapscentrum Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp blijven nog dicht tot 18 juni.

Achter de schermen werd de afgelopen tijd druk gewerkt om het museum te verbouwen en klaar te stomen voor de nieuwe tentoonstellingen ‘Dinosaurus!?’ en ‘Hoe Alles Begon’. Met name de dinosaurus tentoonstelling die op 10 juli van start gaat zal een grote publiekstrekker zijn, zo verwacht het museum. Het is namelijk het vervolg op een eerdere dino-tentoonstelling die het museum in 1991 organiseerde. Deze trok toen ruim 200.000 bezoekers van over de hele wereld.

Veel te zien
Er zullen straks unieke objecten te zien zijn uit diverse museale collecties uit heel Europa. Zo werd onlangs de Allosaurus genaamd ‘Big Al’ opgebouwd; een fossiel van ruim 7 meter lengte. Eén van de grootste jagers die tijdens de Jura heeft geleefd ruim 150 miljoen jaar geleden. Eind mei arriveerden al de eerst stukken voor de collectie vanuit Zwitserland. In mei bracht tentoonstellingbouwer Tristan ook al een bezoek aan museum Koenig in het duitse Bonn, wat eveneens bijzondere objecten levert voor de tentoonstelling. Zoals een Plateosaurus, met overblijfselen van bijna 8 meter. Deze werd in 2015 ontdekt in de kleigroeve Gruhalde in Frick, Zwitserland. Naast de grote modellen en objecten is er nog veel meer te zien en te beleven. Met onder meer een lab, theater en andere activiteiten. Het museum is ook actief begonnen met het promoten van deze tentoonstelling, onder meer op de Twentse bussen. Wie meer wil weten over deze leuke tentoonstelling van Natura Docet Wonderryck Twente kan ook kijken op: www.dino.naturadocet.nl of op Facebook ‘Wonderryck’

Meer berichten