Foto: Tonny Nijkrake

Glasrijk Tubbergen gaat door dit jaar

TUBBERGEN - Glasrijk Tubbergen gaat dit jaar definitief door, zo heeft de organisatie besloten. Het glaskunstevenement zal gehouden worden van 29 september tot en met 3 oktober.

Glasrijk Tubbergen is één van de grootste internationale glas buitenexposities van Europa. Met het aantal kunstenaars van de komende editie erbij geteld hebben tijdens dit evenement ruim 850 kunstenaars uit meer dan 35 landen een podium gekregen om hun kunstzinnige creaties aan het publiek te tonen. Op dit moment is curator Renée Korbee, die ook de twee voorgaande exposities heeft samengesteld, druk bezig met het benaderen van internationale kunstenaars. Ook kunstenaars die hebben deelgenomen aan eerdere exposities worden benaderd.

Mooi thema
Dit past erg in het thema van 2021, namelijk “Glas(rijk) in ontwikkeling”. Met dit thema wil de organisatie naast de ontwikkeling van Glasrijk tot het evenement wat het nu is ook de ontwikkeling van oud deelnemers en exposanten laten zien. Vandaar dat er een aantal “golden oldies” worden benaderd. Daarnaast krijgen ook jonge veelbelovende kunstenaars de mogelijkheid om hun kunstwerken te laten zien. Al met al zal het weer een gevarieerde expositie worden.

Mooi programma
Het vernieuwde bestuur, dat momenteel bestaat uit Edward Willems, Gisela Kosters, Jan Kruse, Maarten Visscher en Paul Reinerink, is op dit moment druk met de programmering, maar de komst van de Spiegeltent is zeker. De Spiegeltent, die in het centrum van Tubbergen zal staan, zullen bezoekers van de vorige edities zich nog wel kunnen herinneren. Daarnaast tracht de organisatie nog om de auto’s van ontwerper Hans Glas mee te laten doen in een autorally, zal er een glasblazer op het plein zijn, staat er een koopzondag in combinatie met Art & Shopping op de agenda en zullen lokale/regionale kunstenaars ook hun werken kunnen exposeren.

Randprogramma
Voorafgaand aan dit evenement wordt er nog een fotowedstrijd met als onderwerp uiteraard iets in relatie met glas georganiseerd. Tijdens Glasrijk worden de geselecteerde en genomineerde foto’s geëxposeerd en zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Zowel een deskundige jury als een publieksjury zullen zich over de foto’s buigen en een oordeel vellen. Om dit alles te kunnen organiseren en realiseren kan het bestuur rekenen op een club van enthousiaste vrijwilligers.

Vrijwilligers gezocht
Vanwege het jubileum is het bestuur op zoek naar meer vrijwilligers. Hierbij moet je denken aan het opbouwwerk van het evenement, ontvangen en begeleiden van bezoekers en dergelijke. Wil je je tijdens Glasrijk inzetten voor het slagen van dit prachtige evenement, neem dan contact op met één van de bestuursleden of meld je aan via info@glasrijk.nl. Als vrijwilliger neem je deel aan een gezamenlijke startbijeenkomst en kom je in contact met je medevrijwilligers en de bezoekers van het evenement. Kijk voor meer informatie op www.glasrijk.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Facebookpagina van Glasrijk Tubbergen!

Meer berichten