Foto: Marc Venema

Tubbergen helpt toeristische ondernemers met voucher

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen heeft een voucherregeling opgezet om activiteiten binnen de toeristische sector mee te ondersteunen.

Met de vouchers ondersteunt de gemeente ondernemers en organisaties om activiteiten te ontwikkelen die bijdragen aan het toeristisch en recreatief aanbod binnen de gemeente. “Met bijna 10 procent van de werkgelegenheid is de toeristisch sector erg belangrijk voor de gemeente Tubbergen. We bieden ondernemers en organisaties graag de mogelijkheid om nieuwe initiatieven, die onder andere een bijdrage leveren aan de samenwerking binnen deze sector, te ontwikkelen”, aldus wethouder Ursula Bekhuis, portefeuillehouder toerisme en recreatie.

Insteek
De regeling is vooral bedoeld om nieuwe initiatieven te ondersteunen die een bijdrage leveren aan toerismespreiding in tijd en ruimte, aan de positionering van de gemeente als toeristische trekpleister, of die zorgen voor meer diversiteit in het toeristisch en recreatief aanbod. Wethouder Ursula Bekhuis: “Wij merken dat ondernemers, ondanks corona, nog steeds creatief zijn en bruisen van de ideeën. Wij begrijpen ook dat investeren nu voor veel ondernemers lastig is. Met deze regeling hopen wij hen toch te enthousiasmeren om aan de slag te gaan, door als gemeente ons steentje bij te dragen”.

Breed toeristisch aanbod
De verwachting is dat het toerisme de komende jaren nog flink gaat groeien in Twente en daarmee inTubbergen. Dit is goed voor de economie en lokale bedrijven, maar het brengt tegelijkertijd ook uitdagingen met zich mee voor de leefomgeving en het landschap. Wethouder Ursula Bekhuis: “De gemeente Tubbergen werkt aan het behoud van een goede balans tussen de hoeveelheid toeristen en het woonplezier voor inwoners. Ondernemers een steuntje in de rug geven om activiteiten te ontwikkelen hoort daarbij.” Ondernemers en organisatie kunnen tot en met 15 juni 2021 aanvragen indienen. Kijk op: www.tubbergen.nl/toeristische-voucherregeling-tubbergen. U kunt ook contact opnemen met de gemeente Tubbergen via toeristisch consulent Ilse Nijmeijer via e-mail i.nijmeijer@noaberkracht.nl of telefonisch 06 235 100 98.

Meer berichten