Afbeelding

Volop woningbouwplannen in Dinkelland de komende jaren

Algemeen

DINKELLAND - Voldoende woningaanbod voor iedereen, zodat inwoners niet uit Dinkelland wegtrekken om de enige reden dat er geen aanbod beschikbaar is. De komende jaren worden er vele nieuwe kavels voor woningbouw ontwikkeld.

De woningbouwplannen zijn verdeeld over zeven locaties. Er worden woningen voor zowel starters, senioren als gezinnen gerealiseerd. Twee van deze woningbouwplannen zijn momenteel al in een vergevorderd stadium. De zeven woningbouwplannen zijn verdeeld over vijf kernen: Weerselo, Deurningen, Saasveld, Ootmarsum en Denekamp. Wethouder Ben Blokhuis: “We zorgen er samen voor dat er in Dinkelland gebouwd kan worden op basis van de behoefte.” Deze plannen zijn samen met de kernen opgesteld. Hierbij is gekeken wat er op korte en middellange termijn nodig is. Het bestemmingsplan voor de Hopmanstraat in Denekamp en Erve Molenbeek in Ootmarsum is onlangs vastgesteld. De inschrijving voor uitgifte van de Hopmanstraat is vrijdag 14 mei geëindigd. De uitgifte voor Erve Molenbeek volgt op korte termijn.

Hopmanstraat Denekamp
In het plan voor de Hopmanstraat worden zes woningbouwkavels uitgegeven op een plek waar eerder de voormalige gemeentewerf van Denekamp stond. De nieuwbouwwoningen bevinden zich in een stedelijke omgeving. Er is voldoende parkeerruimte en er ligt een speeltuin dichtbij de kavels.

Erve Molenbeek
Op deze mooie locatie, waar eerder de gemeentewerf van Ootmarsum was, komen binnenkort zeven grote woningbouwkavels beschikbaar. Een parkje, een vijver, de Commanderie en het Openluchtmuseum zijn de directe buren in deze omgeving. De vele voorzieningen in het centrum van Ootmarsum, met bijzondere winkels en galerieën, liggen op loopafstand.

Overige plannen
In Dinkelland gaat het naast de Hopmanstraat en Erve Molenbeek om de volgende plannen: Denekamp Oost, Ootmarsum Brookhuis Noordwest, Deurningen Vierde Veld DSVD, Saasveld de Lenne en Weerselo ‘t Spikkert 3. Voor de verschillende plannen zit de ontwikkeling in een andere fase. “We vinden het belangrijk om iedereen in Dinkelland op de hoogte te houden van het woningaanbod”, aldus Blokhuis. Op www.kavelsindinkelland.nl en gemeentelijke social media kanalen is er daarom na besluitvorming meer informatie te vinden over de verschillende plannen.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 15 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37