Afbeelding
Foto: Robbert Brink Fotografie

TurtL: verleg je grenzen met innovatieve trainingsmethode

Algemeen

ENSCHEDE – In beweging blijven is belangrijk voor de gezondheid in de brede zin; zowel fysiek als mentaal. Drie keer per week naar de sportschool is een bekend advies, maar het kan ook anders. Het nieuwe sportstudio-concept TurtL belooft resultaten met één sessie per week.

Dat mensen sceptisch worden van zo’n claim snapt oprichter Robert Vervloet absoluut. Het is immers een gegeven dat ‘drie keer per week naar de sportschool’ erg ingebakken zit in gezondheidsadviezen. Toch is meer niet altijd beter. “Mensen gaan een uur naar de sportschool en doen verschillende oefeningen. Maar dit is ook een stukje gezelligheid: ze maken een praatje, doen het rustig aan, laten veel tijd tussen oefeningen zitten, enzovoort. Je gebruikt je tijd lang niet altijd efficiënt. Je zoekt eigenlijk nooit écht de grens op van wat je lichaam aankan en gaat al snel smokkelen met de oefeningen.”

TurtL’s S.H.I.T.
Het concept van TurtL is gebaseerd op Slowmotion High Intensity Training; pakkend afgekort als S.H.I.T. In een sessie van 20 minuten werkt men met verschillende apparaten aan alle facetten van het bewegen. Dit gaat er wat anders aan toe dan in de reguliere sportschool; het doel is namelijk om bij élke sessie en élke oefening de fysieke grens van je lichaam op te zoeken. “De laatste kilometers van een marathon zijn het zwaarste. En ook de laatste seconden van je oefening. Juist op dát moment behaal je het maximale resultaat.” Door telkens de grens op te zoeken, leert je lichaam deze te verleggen. Deze trainingsinsteek is intens; toch is deze methode met hoge intensiteit breed toepasbaar. Jong en oud, mensen die sporten óf juist weinig bewegen kunnen er baat bij hebben.

Goede begeleiding
Een belangrijke pijler onder TurtL’s concept is uitstekende persoonlijke begeleiding. Je doet niet mee aan een grote klas, maar krijgt persoonlijke begeleiding van TurtL’s trainers. “Een goede vorm is belangrijk voor effectief oefenen, maar ook voorkomen van blessures. Mensen hebben vaak zélf niet door dat ze smokkelen. Wij helpen ze de oefening goed uit te voeren en ze telkens naar die grens te brengen.” Het kunnen aantonen van de resultaten is ook een belangrijk aspect. Mensen moeten immers ook echt zien dat zij vooruit gaan. Daarom gebruikt men geavanceerde software om de trainingsresultaten vast te leggen. Vervloet’s vertrouwen in het concept is groot; de ambitie is om uiteindelijk landelijk vijftig van deze moderne studio’s te openen.

Voldoende herstellen
Vanwege de aard van deze training is herstel net zo belangrijk als de oefeningen zelf. Dit is ook waarom TurtL inzet op één sessie per week: je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen na het opzoeken van die grens. Bij sommige mensen kan het herstel wel een dag of vier duren. Wie toch meer wil doen in een week kan kiezen voor bijvoorbeeld krachttraining - toch werken aan je lichaam, maar met een mindere belasting die ruimte biedt voor herstel.

Eerste studio
De eerste TurtL studio is nu geopend aan de Bruggertstraat 350 in Enschede. Deze is veilig ingericht met onder meer een speciaal behandeld plafond en een luchtreiniger die met UV-C licht bacteriën en virussen kan doden. Zo bent u zeker van een veilig bezoek. Is TurtL wellicht ook voor u interessant? Kijk voor meer informatie op de website: www.turtl.nl of op Facebook: TurtL Enschede. U bent op afspraak van harte welkom voor een uitgebreide kennismaking.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 5 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37