Spreekuur ov-vragen uitgebreid met beeldbellen

TWENTE - De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus.

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om langer zelfstandig te kunnen reizen, bieden OV-ambassadeurs, vrijwilligers die ook 55+ zijn, de mogelijkheid om vragen over het openbaar vervoer te stellen tijdens de telefonische spreekuren. Een extra contactmogelijkheid voor de 55-plusser nu fysieke inloopspreekuren niet mogelijk zijn.

Service uitgebreid
Het telefonisch spreekuur is ontstaan door de aanhoudende coronamaatregelen. OV-ambassadeurs werken vanuit huis om OV-vragen te beantwoorden. Dit jaar is het telefonisch spreekuur uitgebreid van vier ochtenden per week naar alle doordeweekse ochtenden. Daarnaast zijn zij ook bereikbaar op enkele vaste middagen en avonden voor telefonische vragen van de (toekomstige) reiziger. Een logisch vervolg op deze uitbreiding is de mogelijkheid om online contact met beeld te hebben met een OV-ambassadeur. Het beeldbellen maakt het uitleggen soms net wat makkelijker om te communiceren. Met beeldbellen kunt u elkaar horen en zien. Hoe werkt beeldbellen met een OV-ambassadeur? U belt met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. Het kan zijn dat uw vraag direct aan de telefoon beantwoord kan worden. Soms is het handiger om gebruik te maken van beeldbellen. Vindt u dit prettig, dan maakt de OV-ambassadeur een afspraak met u om te beeldbellen. U krijgt een bevestiging van de afspraak per mail met de benodigde informatie. Heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 - 303 70 10.

Meer berichten