Weidevogeldrone helaas ter ziele

GEESTEREN - De Vogelwerkgroep Geesteren zit in zak en as. Donderdag 6 mei is de weidevogeldrone van ongeveer 35 meter hoogte plotseling naar beneden gevallen nadat de stroom uitviel. De vermoedelijke oorzaak is oververhitting van de batterij, waardoor deze losschoot. De schade is in elk geval fors. Kabels zijn stuk, de ophanging van de camera is gebroken en de antennes aan de drone zijn beschadigd.

“De verslagenheid is groot”, zegt voorzitter Hennie Schröder van de Vogelwerkgroep Geesteren. “De weidevogeldrone kostte zo’n 27.000 euro. We hebben geen geld meer om een dure reparatie te betalen.” De Vogelwerkgroep heeft nog een drone in reserve maar daarmee zoeken in het hoge gras is vrijwel ondoenlijk zonder een warmtebeeldcamera. “Zonder zo’n camera zoeken we veel langer naar nesten die we willen veiligstellen. De boeren willen de komende dagen beginnen met maaien. De tijd dringt.”

Onhandig moment
“Onze vrijwilligers staan nu elke ochtend in het veld”, vervolgt Schröder. “Dit ongeluk komt op een zeer ongelegen moment.” Mensen die geld willen storten om de Vogelwerkgroep te steunen kunnen een donatie doen via de website van de Vogelwerkgroep Geesteren op: www.reddegrutto.nl

Meer berichten