D66 verwacht weer meer zetels te krijgen

LOSSER/OLDENZAAL - Leden van D66 van de gemeenten Losser en Oldenzaal hebben unaniem ingestemd met deelname aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Momenteel loopt de kandidaatstelling voor de lijsttrekkers en de andere kandidaten, en de komende maanden wordt er gewerkt aan de verkiezingsprogramma’s voor beide gemeenten.

Afdelingsvoorzitter Louis Nijmeijer: “Tijdens de afgelopen ledenvergadering waren de leden erg enthousiast. In beide gemeenten worden meer zetels verwacht dan we nu hebben en ook in Oldenzaal staan we open voor eventuele deelname aan het college.” Voor Dinkelland en Tubbergen komt deelname in 2022 nog te vroeg. In Tubbergen wordt op korte termijn wel een ‘schaduwfractie’ gestart die zich kan voorbereiden op deelname in 2026. In Dinkelland is dat ook een optie, maar daar zijn eerst nog meer leden nodig die hierin het voortouw willen nemen.

Ledengroei
Volgens Nijmeijer zijn er de afgelopen tijd, geheel volgens de landelijke trend, ook in Noordoost-Twente nieuwe leden bijgekomen en Nijmeijer hoopt dat deze stijging de komende tijd doorzet. Met uiteraard hoop op concrete zetelwinst. “Lid worden van een politieke partij geeft veel meer invloed dan eens in de vier jaar je stem uitbrengen. Belangstellenden kunnen altijd aanschuiven bij een fractieoverleg in hun gemeente, maar door daadwerkelijk lid te worden krijgen ze ook stemrecht bij alle interne verkiezingen, ook op provinciaal en landelijk niveau. En op al die niveaus kun ze ook meedenken en meepraten over de verkiezingsprogramma’s voor thema’s die zij belangrijk vinden.” Wie graag meer wil weten kan zich melden via info@d66noordoosttwente.nl.

Meer berichten