Dinkelland heeft zeven nieuwe Koninklijk gedecoreerden

DINKELLAND - Zeven inwoners van de gemeente Dinkelland zijn deze week passend beloond voor hun brede maatschappelijke inzet met een Koninklijke Onderscheiding.

Net als in de meeste andere gemeenten werden ook hier de lintjes op aangepaste wijze uitgereikt. burgemeester John Joosten bezocht de gedecoreerden thuis om de versierselen te overhandigen. Vijf inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Twee werden zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ben Vrielink
Ben Vrielink uit Ootmarsum werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Als notaris zette hij zijn expertise graag in voor de samenleving. Hij is onder meer bestuurslid bij de stichting Ton Schulten. Er ontwikkelde zich een mooie band tussen hem en het echtpaar Schulten, waarna in 2005 de stichting opgericht werd. Er zijn nog meer stichtingen waar hij bij betrokken is en was, waaronder de stichting Ondersteuning Cultuur Denekamp, Kunsten op straat, de stichting Vrienden van Gerardus Majella en stichting Vrienden van Huize Franciscus. Ook was hij lid van de Raad van Advies van het Openluchtmuseum Ootmarsum.

Vincent Maaswinkel
Vincent Maaswinkel uit Ootmarsum is de tweede Ridder. Hij vervulde uiteenlopende vrijwilligersfuncties op het gebied van sport en beweging. Onder meer als voorzitter van voetbalvereniging KOSC, maar ook de stichting Steun Sportaccommodaties Ootmarsum en bij de stichting Vrienden van Zwembad de Kuiperberg.

Jan Meijer
Jan Meijer uit Ootmarsum ontving zijn onderscheiding onder meer voor inzet voor het Onderwijsmuseum Educatorium, museum Het Drostenhuis, het Openluchtmuseum Ootmarsum en bij de Othmarridders. Daarnaast is hij al meer dan 50 jaar vrijwilliger bij de VVV Ootmarsum.

Celine Slots
Celine Slots uit Ootmarsum is vrijwilliger bij onder meer de badmintonvereniging De Schalm en het onderwijsmuseum, waar zij sinds de start in 1994 actief is. Mede onder haar leiding zijn al ruim 300.000 bezoekers ontvangen.

Diny Bolk
Diny Bolk uit Weerselo zet zich met hart en ziel in voor de protestantse Stiftgemeente Weerselo; en dat al 51 jaar. Verder is zij ook druk voor de Zonnebloem afdeling Weerselo, waar zij nu 40 jaar vrijwilliger is.

Marian Huiskes
Marian Huiskes-Aarninkhof uit Deurningen was ruim 22 jaar een vaste waarde voor het Katholiek Vrouwengilde en gastvrouw in het ziekenhuis in Hengelo. Bij Sanquin Bloedvoorziening is zij 17 jaar actief als vrijwilliger, naast inzet voor onder meer de Werkgroep Mantelzorg Dinkelland.

Gerard Krabbe
Gerard Krabbe uit Noord-Deurningen is de laatste gedecoreerde. Hij zette zich in voor de agrarische sector, onder meer via de kavelruil Lattrop en Noord-Deurningen en functies binnen de ledenraad van ForFarmers en de voorgangers. Verder was hij raadslid voor Lokaal Dinkelland en was hij betrokken bij onder meer het parochiebestuur van Lumen Christi.

Meer berichten