Foto:

Tien lintjes in Tubbergen

TUBBERGEN - Burgemeester Wilmien Haverkamp had er maandag een aardige klus aan; het uitreiken van de Koninklijke Onderscheidingen aan alle gedecoreerden. De lintjesregen 2021 verliep door de coronamaatregelen uiteraard ook geheel anders dan gebruikelijk.

Maar liefst tien inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij werden deze keer niet naar goed gebruik naar het stadhuis gelokt, maar ontvingen de versierselen thuis in kleine kring. Dit uiteraard zónder verdere aanwezigheid van de pers of anderen, om zo min mogelijk contact te garanderen. In willekeurige volgorde nemen we de gedecoreerden even onder de loep.

Marietje Nijland
Marietje Nijland uit Albergen werd onderscheiden vanwege haar vrijwilligerswerk voor de Heilige Pancratiusparochie. In 2003 begon zij als lid van de kostersgroep. Daarnaast heeft zij veel misdienaars begeleid en verrichtte uiteenlopende werkzaamheden binnen de parochie. Zoals onderhoud van de Mariakapel en als bezorger van het informatieblad Ons Contact.

Marietje Timmers
De Tubbergse begon in 2005 bij de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland, waar zij tot 2012 bij betrokken was. Verder zet zij zich in voor de Stichting Hersenletsel Overijssel en maakte zich sterk voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. De KBO-PCOB lijfde haar in als penningmeester, waar zij de hele administratie op orde bracht.

Marinus Hilbrink
Marinus Hilberink uit Geesteren verrichtte verschillende taken bij dorpshuis Erve Kampboer. Vanaf 1978 was hij er in loondienst, maar vanaf 2003 als vrijwilliger. Hij verrichtte uiteenlopende klussen. Ook de organisatie van de wandeldriedaagse mag een beroep op hem doen, evenals de Heilige Pancratiusparochie.

Walter Lansink
Walter Lansink uit Albergen was één van de kartrekkers in het lokale carnaval; in 1992 startte hij met oprichting van de jongerencarnavalsvereniging en in 1998 begon hij bij de organisatie van de Alberger carnavalsoptocht.

Corine Timmers
Corine Timmers-Goossen uit Vriezenveen is in Tubbergen breed actief als vrijwilliger. Zij was tot dit jaar lesgever bij de EHBO-vereniging. Zij droeg ook bij aan realisatie van een dekkend AED-netwerk in Harbrinkhoek-Mariaparochie en zet zich in voor de Zonnebloem.

Gerard Kuipers
Gerard Kuipers uit Fleringen was als voorzitter betrokken bij oprichting van kulturhus De Spil, het kloppend hart van Fleringen. Het laatste project tot nu toe was het kunstgrasveld achter De Spil. Verder was hij oprichter van de stichting Duurzaam Fleringen en lid van het Tubbergse duurzaamheidsplatform.

Gerard Schepers
Fleringer Gerard Schepers is een groot organisatorisch talent. Zo nam hij zitting in diverse besturen, waaronder die van de Motorcross Fleringen wat uitgroeide tot een nationaal evenement. Verder nam hij in 1987 zitting in de dorpsraad van Fleringen, waar hij uiteindelijk tien jaar de voorzittershamer hanteerde. Verder was hij betrokken bij oprichting van De Spil, waarvoor hij bij bedrijven geld los wist te krijgen. Al sinds 1995 is hij vrijwilliger bij de voetbalvereniging Fleringen.

Hans van Bentheim
Dat Geesteren gedreven vrijwilligers heeft bewijst ook plaatsgenoot Hans van Bentheim. Hij was ruim 40 jaar vrijwilliger bij Jong Nederland Geesteren, eerst als hulpleider en later in het bestuur. Naast actief voetballer was hij ook vrijwilliger bij STEVO, onder meer bij het jeugdbestuur. Dit naast zijn al drukke taken als mantelzorger.

Henk Koorman
Henk Koorman uit Geesteren is al 20 jaar vrijwilliger bij de Pancratiusparochie. Hij ondersteunt ook het onderhoud aan de pastorietuin, het kerkhof en ruiming van de graven. Ook Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland maakt dankbaar gebruik van zijn organisatorische kracht; hier verzorgt hij de scootmobieltochten. Verder is hij ook nu nog actief voor de lokale vogelwerkgroep.

Marian Lentferink-Krone
Marian Lentferink-Krone uit Fleringen is bij velen nog bekend als groepsleerkracht. Tegenwoordig zet zij zich vele uren per maand in als vrijwilliger van de Luisterlijn. Sinds 1993 is zij betrokken bij de dorpsraad en vervulde uiteenlopende functies, waaronder secretaris en kantinemedewerker in De Spil.

Meer berichten