Foto: Shutterstock

Noodfonds voor ondernemers

TUBBERGEN - Ondernemers die door de coronamaatregelen financieel in het nauw komen, kunnen gebruik maken van financiële regelingen zoals TOZO, TONK, TVL. Desondanks zijn er ondernemers die tussen wal en schip raken en geen of onvoldoende ondersteuning krijgen vanuit de bestaande regelingen. Voor hen is het gemeentelijk Noodfonds ingericht, waaruit per onderneming maximaal 5.000 euro uitgekeerd kan worden.

Wethouder Ursula Bekhuis en de bedrijfsconsulenten hebben in deze coronatijd veel contact met ondernemers. “Ondernemers zijn belangrijk voor onze gemeente. Niet alleen de gevestigde bedrijven, maar ook starters. Want elke bedrijf is ooit gestart”, zegt de wethouder. “Omdat we hen niet willen missen, proberen we hen juist nu zoveel mogelijk te ondersteunen.” Die steun bestaat uit een luisterend oor, meedenken over wat mogelijk is binnen de geldende maatregelen en het op de hoogte houden van allerlei financiële regelingen.

Hulp nodig
Toen bleek dat een aantal ondernemers, waaronder de starters, geen of niet voldoende aanspraak kunnen maken op de bestaande Rijksregelingen en het water hen echt aan de lippen staat, stuurde wethouder Bekhuis samen met 9 Twentse collega-wethouders een brandbrief naar de ministers Koolmees en Van ‘t Wout om aandacht te vragen voor deze groep. “We hebben gepleit voor een extra ondersteuningspakket van het Rijk dat door de gemeenten ingezet kan worden voor deze groep ondernemers”, zegt Bekhuis. “Maar omdat de situatie voor hen meer dan urgent is, kunnen we niet wachten op reactie uit Den Haag en hebben we inmiddels zelf een gemeentelijk Noodfonds in het leven geroepen. De raad heeft hiervoor 50.000 euro beschikbaar gesteld. Hierop kan deze groep ondernemers aanspraak maken.”

Meer berichten