Glasvezel in kleine kernen gaat door

DINKELLAND - De glasvezelcampagne voor Lattrop, Tilligte en Noord-Deurningen was een succes. Ook deze kleine kernen worden later dit jaar aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk.

DELTA Fiber Netwerk hield een behoeftepeiling om te kijken of de aanleg van glasvezel rendabel is. De kosten zijn namelijk fiks om kleinere kernen aan te sluiten; alleen wanneer een redelijk deel van de inwoners ook echt toezegt om diensten af te nemen is dit economisch haalbaar. Er werd veel werk verricht; ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben alles op alles gezet om plaatsgenoten te overtuigen van het nut en noodzaak van snel internet. Met succes; in de laatste week was een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. Naast dat snel glasvezelinternet fijn is voor inwoners, is het ook steeds belangrijker voor bedrijven die er gevestigd zijn. Bovendien draagt dit bij aan toekomstige innovaties, zoals zorg op afstand die in de toekomst een grotere rol gaan spelen. Tot nu toe waren de glasvezelcampagnes in álle kernen succesvol; een teken dat er ook echt grote behoefte is aan snel internet voor de leefbaarheid.

Vervolg
Inwoners die zich aangemeld hebben worden persoonlijk geïnformeerd over de vervolgstappen. Ook mensen die nog geen toezegging hebben gedaan kunnen zich nog voor 31 mei inschrijven bij één van de telecomaanbieders: Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Online.nl of Weserve. Bewoners hoeven dan straks geen aansluitkosten van 650 euro te betalen. Kijk voor meer informatie ook op: www.gavoorglasvezel.nl

Meer berichten