Afbeelding

Glasvezel in kleine kernen gaat door

Algemeen

DINKELLAND - De glasvezelcampagne voor Lattrop, Tilligte en Noord-Deurningen was een succes. Ook deze kleine kernen worden later dit jaar aangesloten op het supersnelle glasvezelnetwerk.

DELTA Fiber Netwerk hield een behoeftepeiling om te kijken of de aanleg van glasvezel rendabel is. De kosten zijn namelijk fiks om kleinere kernen aan te sluiten; alleen wanneer een redelijk deel van de inwoners ook echt toezegt om diensten af te nemen is dit economisch haalbaar. Er werd veel werk verricht; ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben alles op alles gezet om plaatsgenoten te overtuigen van het nut en noodzaak van snel internet. Met succes; in de laatste week was een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. Naast dat snel glasvezelinternet fijn is voor inwoners, is het ook steeds belangrijker voor bedrijven die er gevestigd zijn. Bovendien draagt dit bij aan toekomstige innovaties, zoals zorg op afstand die in de toekomst een grotere rol gaan spelen. Tot nu toe waren de glasvezelcampagnes in álle kernen succesvol; een teken dat er ook echt grote behoefte is aan snel internet voor de leefbaarheid.

Vervolg
Inwoners die zich aangemeld hebben worden persoonlijk geïnformeerd over de vervolgstappen. Ook mensen die nog geen toezegging hebben gedaan kunnen zich nog voor 31 mei inschrijven bij één van de telecomaanbieders: Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Online.nl of Weserve. Bewoners hoeven dan straks geen aansluitkosten van 650 euro te betalen. Kijk voor meer informatie ook op: www.gavoorglasvezel.nl

Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 11 uur geleden
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52