Gemeenten activeren jongeren met project Noaberdeal Light

TWENTE - Hoe bieden we jongeren in deze uitdagende tijd leuke activiteiten aan én activeren wij ze ook nog eens voor maatschappelijke doelen? Dit is de insteek van het nieuwe gezamenlijke Noaberdeal Light-project van zes Twentse gemeenten.

Oldenzaal, Losser, Dinkelland, Tubbergen, Borne en Enschede zitten allemaal met dezelfde uitdaging: jeugd die zich verveelt omdat veel activiteiten stil liggen. De opzet van Noaberdeal Light is ingenieus: de jongeren worden ingezet als vrijwilliger tegen een kleine vergoeding en gaan dan vervolgens zelf activiteiten opzetten. Niet alleen voor leeftijdsgenoten, maar ook op andere fronten waar maatschappelijke behoefte aan is. FC Noaber en FC Twente - Scoren in de Wijk zijn ook betrokken bij dit project. Jongeren activeren is namelijk ook hún doel. De insteek is dat deelnemende jongeren van 14 tot en met 27 jaar in mei, juni en juli acht weken lang een activiteit van 32 uur op gaan zetten. Zij kunnen zo hun horizon verbreden én wat leuks toevoegen aan hun CV. Er kan dan gekozen worden uit een tiental activiteiten: bijles geven aan basisschoolkinderen, ouderen helpen met een digitale vaardigheidstraining, hulp krijgen bij hun studiekeuze, vlogs of podcasts maken voor organisaties, helpen met social media binnen organisaties, het opzetten van een luister- en chatlijn voor kinderen, het organiseren van sportactiviteiten, het organiseren van 1-op-1 sportbijlessen, collectes lopen en speciale activiteiten per gemeente. Er is per gemeente een budget van bijna 45.000 euro beschikbaar. Jongeren krijgen uiteraard de nodige online training en begeleiding om tot een goed resultaat te komen.

Meer informatie
Wie meer wil weten over dit interessante project of als jongere graag deel wil nemen kan kijken op www.fcnoaber.nl, kies vervolgens ‘Noaberdeal Light’. Verenigingen en organisaties kunnen ook contact opnemen wanneer zij de hulp van deze jongeren kunnen gebruiken om iets positiefs te doen. Mail dan naar info@fcnoaber.nl

Meer berichten