Foto: Shutterstock

Column: De week in vogelvlucht

Voor twee weken geleden de nodige reprimandes in ontvangst mogen nemen van de huisarts-assistente. Bloeddruk te hoog, suiker te hoog, verklaar je nader, Kaatje was haar opmerking.

Ik had het wel zien aankomen, te weinig in beweging ondanks de dagelijkse oefeningen op de hometrainer. Veel te lekker gekookt, te grote porties gegeten en ook te veel wijntjes bij het eten. En te veel whisky in de avonduren. Ik had het niet goed gedaan en te rijkelijk geleefd. Dus moest ik het roer drastisch omgooien. Een eigen plan van aanpak gemaakt en op het goede moment ruim voor het aanbreken van de Ramadan woensdagmiddag, op naar de Lidl. Goed fruit en verse groente. En dan wordt ik geactiveerd door Pastoor Bernard. Hij toont mij zijn aankoop, de asperges. Dat zet mij mede aan om ook op asperges over te gaan. Het was een goede tip en voor een redelijke prijs; wat wil de mens nog meer.

Vooraf had ik met een mondkapje op en op gepaste afstand een bezoek gebracht aan Jo Krüpers (89). Afgelopen zondag was ze jarig. Het huis was een bloemenzee, ik constateer dat men Jo niet is vergeten. Samen hebben wij herinneringen opgehaald over de oorlogsjaren en wat zich in haar leven zoal heeft afgespeeld. Wat een sterke Oldenzaalse vrouw, dat heeft ze volgens mij van haar moeder. We hebben samen gesproken over het feest dat bevrijding moest heten, maar dat tot diepe droefenis heeft geleid in veel Oldenzaalse families. Het verhaal van Jo Krüpers past in de verhalenreeks van Oldenzaal in Oorlogstijd. Ik maak u binnenkort deelgenoot daarvan.

Ik maak even een tussenbalans. Mijn gewijzigd drank- en eetpatroon ontwikkelt zich gunstig. De bloeddruk is lager, evenals het suiker gehalte (8.2, nog te hoog). Donderdagmorgen naar apotheek Schepers, zeer correct altijd weer wordt er aandacht gegeven aan mijn medicijngebruik. Een waardering voor het apothekersteam is dan ook op zijn plaats. Een vlaai van Multivlaai is de waardering. Dan even een bezoekje aan het echtpaar Caunter – Heurman die zestig jaar lief en leed hebben gedeeld. Het weer verbetert, de zonnestralen breken door, weer een week die voldoening schenkt maar ook weken die aandacht blijven vragen. Het terras-verbod is nog even van kracht, maar gelet op de coronacijfers breken hopelijk ook hier betere tijden aan. Blijf met elkaar contacten, blijf je aan de coronaregels houden. Weet, ook de Kuierdroad doet wonderen, volg de aanbeveling van Milly Horsthuis en haar KBO team.

Kaatjeknip
Reactie: knipkaatje@gmail.com

Meer berichten