Jeugd in Dinkelland denkt mee met de gemeente over crisis

DINKELLAND - De coronamaatregelen hebben een grote impact op de samenleving, zeker ook voor veel Dinkellandse jongeren. Daarom organiseerde de gemeente afgelopen week een online bijeenkomst om te praten over hun ervaringen in deze crisistijd.

Tijdens deze bijeenkomst gingen jongeren, sociaal werkers en de gemeente Dinkelland samen in gesprek over vraagstukken waar jongeren in deze tijd tegenaan lopen. De aanleiding voor het organiseren van deze bijeenkomst was de brandbrief jeugd. In februari ondertekenden 150 wethouders Jeugd (waaronder wethouder Ilse Duursma) een brandbrief over de grote gevolgen die de aanhoudende pandemie heeft op de jeugd.

Gevolgen beperken

De gemeente Dinkelland wil graag de weerbaarheid van de lokale jeugd versterken. De gevolgen van corona moeten ook na de crisis tot een minimum beperkt blijven, zo is de ambitie. “We kijken daarbij dus wat nodig is om de sociale omgeving van en rondom kinderen en jongeren sterker te maken. We hebben elkaar nodig. Samen kunnen we bijdragen aan het geluk van de jeugd in ons dorp, in onze stad, in onze gemeente. Niet alleen de ouders hebben een verantwoordelijkheid, maar ook de leraar op school, de buren, de sportclub, de vrienden, de carnavalsvereniging, de wijkagent, de jongerenwerker, de jeugdconsulent van de gemeente. Niemand kan het alleen; we hebben elkaar allemaal nodig. Juist daarom is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan.”

Blijf meedenken!

Wethouder Ilse Duursma: “We roepen jongeren graag op om mee te praten en te denken. We vinden het belangrijk om met de jongeren in gesprek te gaan. Niet over ze praten, maar met ze praten.” De gemeente hoort graag welke ideeën de jongeren zelf hebben. Op 12 april is hiervoor in de gemeente Dinkelland met de online bijeenkomst een mooie eerste stap gezet. In de gemeente Tubbergen stond afgelopen donderdag een soortgelijke bijeenkomst op het programma. Uiteraard blijven de gemeenten en de lokale jongerenwerkers ook buiten deze bijeenkomsten actief om jongeren mee te laten praten.

Meer berichten