Stift Musical Encounters

WEERSELO - Het Stift International Music Festival op het gelijknamige beschermde dorpsgezicht organiseert van 4 tot en met 9 mei online concerten. Dit als alternatief voor de fysieke concerten die nog steeds niet mogelijk zijn.

Aanvankelijk hoopte het Stiftfestival afgelopen week te beginnen met de kaartverkoop voor fysieke concerten, maar met weinig zicht op versoepeling is dit geschrapt. Toch hoeft de muziekliefhebber zich niet helemaal te vervelen.

Masters
Van 4 tot en met 9 mei worden vier online concerten gehouden, gegeven door meer dan twintig studenten uit binnen- en buitenland die zich inschreven voor Stift Musical Encounters. Zij duiken begin mei zes dagen lang onder in een intensief programma met masterclasses en kamermuziek, onder leiding van Daniel Rowland. In het kader van dit traject geven zij de concerten vanuit de Stiftskerk, die via een livestream thuis te beleven zijn. Extra leuk: de concerten zijn online kosteloos te volgen. De links naar de betreffende livestreams worden vanaf eind april gepubliceerd op de website www.stiftmusicfestival.nl De ambitie is om van 21 tot en met 29 augustus ‘gewoon’ weer het jaarlijkse Stiftfestival te houden mét publiek.

Meer berichten