Vraag gratis bloemenzaad aan in Noordoost-Twente

DINKELLAND / TUBBERGEN - Het versterken van de biodiversiteit heeft voor gemeenten een hoge prioriteit. Naast dat een mooie diversiteit aan bloemen en planten aantrekkelijk oogt, is dit ook belangrijk om nuttige insecten te helpen. U kunt zelf ook veel doen om bij te dragen aan dit doel.

De Groene Loper Losser-Oldenzaal wil samen met de gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen de gemeenten mooier en insect-vriendelijker maken. Zij doen dit door middel van verdere uitbreiding van het Bloemenlint; dit is de benaming voor al het kleurrijke ‘groen’ dat inmiddels al gerealiseerd is in deze plaatsen.

Zaai mee!

De Groene Loper en de gemeenten vragen mensen nu om grond aan te bieden en in te zaaien met een kleurrijk bloemenmengsel. De ambitie is om zoveel mogelijk vierkante meters in te zaaien. Mensen die hier interesse in hebben krijgen de nodige ondersteuning van de Groene Loper. Zo stellen zij ook dit jaar gratis zadenmengsels beschikbaar. U kunt dit aanvragen door een email te sturen naar jan.oldekamp@gmail.com, onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Geef ook door wat de ligging en omvang in vierkante meter is van de grond die u in wilt zaaien. Een aandachtspunt is wel dat dit een zonnige plek moet zijn. Stuur ook een foto mee van het perceel. U ontvangt vervolgens informatie over het afhalen van het zadenmengsel.

Ideale tijd

Naast het zaad ontvangt men ook een zaai-instructie om aan de slag te gaan. Dit is dé ideale tijd om dit te doen. De Groene Loper ontvangt dan ook graag een foto van de inzaai-werkzaamheden en het eindresultaat met een bloeiend perceel, zodat dit voor informatie-doeleinden gebruikt kan worden. Ook wanneer de bloemen uitgebloeid zijn hebben deze nog een mooi doel, deze dienen dan als schuilplaats voor diverse vogels en kleine dieren. Kortom, er zitten veel voordelen aan wat grond ter beschikking stellen voor dit mooie project.

Meer berichten