Schakel biedt inwoners passende ondersteuning

TUBBERGEN/DINKELLAND - De gemeenten Dinkelland en Tubbergen, lokaal welzijn en andere instanties werken vanaf nu samen onder één nieuwe naam: Schakel. Op 1 april werd dit gelanceerd. Het is dé plek waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen over welzijn, inkomen, jeugd en zorg.

Bij Schakel werken verschillende organisaties samen om alle inwoners van Tubbergen en Dinkelland te ondersteunen waar nodig. In Schakel werken Stichting Welzijn Dinkelland Tubbergen, Wijkracht en de beide gemeenten samen. Het doel is om het welzijn van de inwoners in de breedste zin te versterken. De hulp die Schakel biedt verschilt van het geven van informatie en advies tot een tijdje ‘meelopen’. “Wat nodig is, bespreken we samen. Dit kunnen vragen zijn over gevoelens van onveiligheid, over huishoudelijke hulp, maar ook over het verlies van werk of wanneer men zich zorgen maakt over iemand”, licht wethouder Hilde Berning toe.

Dé plek voor vragen

“Schakel is eenduidig, helder en eenvoudig”, zegt directeur Hans Weusthof van SWTD. “We werken al langer nauw samen met andere welzijnsorganisaties en dat ging prima. Dit deden wij altijd in ‘Wij in deBuurt’. Vanaf april gaan we ook een samenwerking aan met de gemeente en gaat ‘Wij in de Buurt’ op in Schakel. Zo hebben we één plek: met vragen ga je naar Schakel en je wordt geholpen. We zijn er erg enthousiast over en verwachten dat dit echt een meerwaarde heeft voor de inwoners.”

Eerder signaleren

“We willen ondersteuning en zorg kwalitatief goed, betaalbaar en bereikbaar houden. De verwachting is dat door de intensievere samenwerking er ook eerder gesignaleerd kan worden. Dat problematiek sneller in beeld is zodat voorkomen kan worden dat er uiteindelijk sprake is van zware problematiek of dure zorg ingezet moet worden, kortom Schakel vindt, verbindt en ondersteunt”, besluit de wethouder. In Tubbergen zit Schakel in de bibliotheek, in Dinkelland in het gemeentehuis. Hier kan men op afspraak terecht. Kijk voor meer informatie Op: www.schakeltubbergen.nl of in Dinkelland: www.schakeldinkelland.nl

Meer berichten