Afbeelding

Nieuw kunstwerk onthuld

Algemeen

OOTMARSUM - Op dinsdag 23 maart is er een uniek monumentaal kunstwerk onthuld in het straatbeeld van het kunststadje Ootmarsum.

Kunstenaar Annemiek Punt heeft tijdens de lockdown ‘eindelijk tijd kunnen maken’ om een langgekoesterde wens te realiseren: haar eerste monumentale kunstwerk voor de publieke buitenruimte. Het uitzonderlijk grote glaskunstwerk draagt de titel ‘Verbondenheid’. Annemiek Punt heeft al meer dan 100 grote, monumentale kunstwerken ontworpen en gerealiseerd in binnen- en buitenland. Ook maakte ze tientallen buitenkunstwerken voor tuinen van instellingen en particulieren, maar nooit eerder voor de publieke buitenruimte. De kunstenaar had al jarenlang de wens om een groot glaskunstwerk te maken als blikvanger in de openbare ruimte. Maar ze was er simpelweg te druk voor. Door de komst van het coronavirus en de lockdowns kreeg Annemiek het gevoel ‘nu of nooit’.

Grote uitdaging
Het kostte veel tijd, energie en ervaring om het kunstwerk te realiseren. Met een hoogte van 2,5 meter en de combinatie van glas en roestvast staal (rvs) vraagt dit kunstwerk veel artistieke en technische kennis. Ondanks dat het millimeterwerk is, laat Annemiek zich vooral leiden door haar artisticiteit: “Mijn ontwerp is leidend. Natuurlijk moet je rekening houden met de technische kant, maar het is juist een uitdaging om telkens een stapje verder te kunnen gaan en nieuwe wegen te bewandelen. Alles moet kloppen.” Het resultaat is kenmerkend voor haar kunst: abstract, vol beweging en rond van vorm. Annemiek ontwierp en realiseerde het kunstwerk in de glasstudio naast haar woonhuis in Borculo. Hier heeft ze alle rust en ruimte om aan dergelijke projecten te werken. De kunstenaar heeft inmiddels al meerdere opdrachten voor glaskunstwerken in de publieke ruimte.

Kleine onthulling
Het kunstwerk werd geplaatst met medewerking van de gemeente Dinkelland, op een historische plek in het centrum van Ootmarsum, nabij de galerie van Annemiek Punt en het voormalige klooster Maria Ad Fontes. Gezien de situatie rondom het coronavirus vond er een kleinschalige onthulling plaats. Het kunstwerk, onthuld door Annemiek Punt en wethouder Benno Brand, is vanwege het openbare karakter natuurlijk door eenieder te bekijken.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 24 apr, 13:48
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56