Leuke cursus voor jonge mantelzorgers

DINKELLAND/TUBBERGEN - Groei jij ook op met een bijzonder gezinslid, en woon je in de gemeente Tubbergen of Dinkelland? Jij bent niet de enige! Zeker 1 op de 5 kinderen groeien op met een ziek of beperkt gezinslid, er is thuis iemand waar veel aandacht en zorg naartoe gaat. Dit kan bijvoorbeeld een broer of zus met autisme zijn of een vader of moeder met een chronische ziekte of psychische problemen. Zorg en aandacht missen of je zorgen maken over het bijzondere gezinslid kan soms best lastig zijn.

Daarom organiseert de SWTD ‘Sammie en de Schatkist’: een cursus waar kinderen aan mee doen die weten hoe het is om op te groeien met een gezinslid waar veel tijd, zorg en aandacht naar uit gaat. Er is tijdens de cursussen veel ruimte om ervaringen te delen, je krijgt tips en handvatten van de cursusleiders en er worden veel leuke en leerzame spellen gedaan.

Sammie en de schatkist
Sammie en de schatkist start op 15 april en de kinderen zien elkaar 5 weken achter elkaar. Samen met pratende hond Sammie ontstaan de meest fijne gesprekken en de leukste activiteiten. Er zijn geen kosten aan verbonden en de cursus wordt gegeven aan de Kerkstraat 94a in Tubbergen. Ben of ken je iemand die ook opgroeit met een bijzonder gezinslid neem dan contact op via de mail en telefoon en meld je aan via s.borggreve@swtd.nl of bel naar 085-0479400

Goede ondersteuning
Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland organiseert regelmatig cursussen en biedt andere vormen van ondersteuning voor zowel jonge als volwassen mantelzorgers. Dit is belangrijk om overbelasting te voorkomen. Zeker nu is goede steun belangrijk, aangezien door de coronacrisis meer mensen mantelzorg geven.

Meer berichten