Canisius wil helpen om jeugd te interesseren voor techniek

TUBBERGEN - De afgelopen jaren is de vraag naar technisch onderlegd personeel sterk gestegen. Niet verwonderlijk, aangezien we ook in Twente inzetten op nieuwe innovaties en technologische ontwikkeling. Het probleem is echter dat het aanbod achterblijft bij de vraag. Daarom is het belangrijk om jongeren al vroeg te prikkelen voor een technische baan.

Scholengemeenschap Canisius is één van de deelnemers in het project ‘Sterk Techniek Onderwijs’. Sinds vorig jaar krijgt de regio geld om te werken aan sterk en aantrekkelijk techniekonderwijs, dat zich hopelijk gaat vertalen in meer jongeren die kiezen voor een vervolgopleiding binnen deze sector. De VMBO-scholen en MBO-instellingen kunnen dit uiteraard niet alleen; ook de sector zelf moet zich actief inzetten om op termijn voldoende mensen te hebben.

Help mee!
Scholengemeenschap Canisius roept nu techniekbedrijven in en om Tubbergen op om aan te haken bij dit plan. Bijvoorbeeld door als bedrijf stages aan te bieden, maar ook met bedrijfsbezoeken of les geven op locatie zou de school al heel content zijn. “Maar ook staan we ervoor open om leerlingen tijdens een bepaald deel van de opleiding direct al bij een bedrijf onder te brengen”, aldus Marleen Peddemors, stagecoördinator en docent bij Canisius. Zowel grote als kleinere techniekbedrijven zijn erg welkom. Wilt u als bedrijf meehelpen? Neem dan contact op met de betrokken docenten Marleen Peddemors (m.peddemors@canisius.nl) en Herman Braakhuis (h.braakhuis@canisius.nl).

Meer berichten