Afbeelding

Doe mee met de Opschoondag

Algemeen

DINKELLAND/TUBBERGEN - Op zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om de omgeving weer zwerfvuilvrij te maken. Doe mee en maak een opschoon-ommetje om het zwerfafval in Tubbergen en Dinkelland op te ruimen.

Elk jaar organiseren gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag. Ook Tubbergen en Dinkelland doen al een aantal jaren mee! Helpt u dit jaar ook mee? “Dat kan al wanneer u een frisse neus haalt tijdens een opschoon-ommetje”, laat wethouder Ursula Bekhuis weten. “Vraag familie, vrienden en buren hetzelfde te doen. Zo zorgen we voor zwerfvuilvrije straten waar je lentekriebels van krijgt. En doen we, op gepaste afstand, toch nog iets samen.

Aanmelden
Wilt u meehelpen om de buurt een stukje schoner te maken? Meld u dan vóór 10 maart aan door een mail te sturen naar afval@noaberkracht.nl. Vermeld bij aanmelding uw naam, adresgegevens en of u alleen, met het eigen huishouden of met z’n tweeën op pad gaat (in verband met het aantal opruimsets). De gemeenten zorgen ervoor dat een week van tevoren in het gemeentehuis in Tubbergen en de gemeentewerf in Dinkelland hesjes, prikkers, vuilniszakken en handschoenen klaarliggen en halen het materiaal en zwerfvuil na afloop van de actie weer bij u op.

Veiligheid
Vanwege corona is er geen gezamenlijk start of eindpunt. Iedereen gaat alleen, met eigen huishouden of samen met één bekende op pad. En ook tijdens Landelijke Opschoondag staat ieders gezondheid natuurlijk voorop. Daarom vragen de gemeenten iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen tijdens de opruimactie. Kijk op: www.nederlandschoon.nl/preventiemaatregelen-corona.

De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 10 uur geleden
Er werden weer mooie sportieve prestaties geleverd!
Judoka's ontvangen weer diploma's bij competitie 11 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 12 uur geleden
Afbeelding
Noordoost-Twente kleurt oranje! 14 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 14 uur geleden
Afbeelding
Geslaagd Dinkellands schoolvoetbaltoernooi 15 uur geleden
(Foto: Robin Hilberink)
Quick te sterk voor TVC in matig duel 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11