Doe mee met de Opschoondag

DINKELLAND/TUBBERGEN - Op zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Een mooie gelegenheid om de omgeving weer zwerfvuilvrij te maken. Doe mee en maak een opschoon-ommetje om het zwerfafval in Tubbergen en Dinkelland op te ruimen.

Elk jaar organiseren gemeenten in Nederland de Landelijke Opschoondag. Ook Tubbergen en Dinkelland doen al een aantal jaren mee! Helpt u dit jaar ook mee? “Dat kan al wanneer u een frisse neus haalt tijdens een opschoon-ommetje”, laat wethouder Ursula Bekhuis weten. “Vraag familie, vrienden en buren hetzelfde te doen. Zo zorgen we voor zwerfvuilvrije straten waar je lentekriebels van krijgt. En doen we, op gepaste afstand, toch nog iets samen.

Aanmelden
Wilt u meehelpen om de buurt een stukje schoner te maken? Meld u dan vóór 10 maart aan door een mail te sturen naar afval@noaberkracht.nl. Vermeld bij aanmelding uw naam, adresgegevens en of u alleen, met het eigen huishouden of met z’n tweeën op pad gaat (in verband met het aantal opruimsets). De gemeenten zorgen ervoor dat een week van tevoren in het gemeentehuis in Tubbergen en de gemeentewerf in Dinkelland hesjes, prikkers, vuilniszakken en handschoenen klaarliggen en halen het materiaal en zwerfvuil na afloop van de actie weer bij u op.

Veiligheid
Vanwege corona is er geen gezamenlijk start of eindpunt. Iedereen gaat alleen, met eigen huishouden of samen met één bekende op pad. En ook tijdens Landelijke Opschoondag staat ieders gezondheid natuurlijk voorop. Daarom vragen de gemeenten iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen tijdens de opruimactie. Kijk op: www.nederlandschoon.nl/preventiemaatregelen-corona.

Meer berichten