Afbeelding

Lablearning@Home: Wearables maken

Algemeen

TWENTE - Voor jongeren en volwassenen start 16 maart de Lablearning@Home webinar Wearables maken met het thema textiel. Deelnemers kunnen in de driedelige webinar-serie een gepersonaliseerde tas maken met verlichting.

De Lablearning@Home webinars zijn een coproductie van de Twente Maakplaatsen en bibliotheken uit Overijssel en Gelderland in samenwerking met Tetem. Met de nieuwe webinar-serie sluit Tetem aan bij het Textiel Festival Twente, dat dit jaar in samenwerking met acht musea wordt georganiseerd. Lablearning@Home webinars zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij je op een interactieve manier kennis maakt met de modernste technologieën en de softwarepakketten die daarbij horen. Wil je bijvoorbeeld meer weten over de lasercutter en borduurmachine? Ga dan aan de slag met het ontwerpen van een gepersonaliseerde tas tijdens de nieuwe serie.

Aanbod
In de driedelige online webinar-serie Wearables maken ontwerpen deelnemers met het softwareprogramma Inkscape een programmeerbare linnen- of heuptas. De tas wordt naar eigen ontwerp gelasercut en geborduurd in het lab van Tetem en in de laatste sessie door de deelnemers zelf in elkaar gezet. Een uitdagende webinar-serie met als resultaat een eigen gepersonaliseerde tas met verlichting!

Deelname
Deelname aan de Lablearning@Home webinar Wearables maken - die als reeks gevolgd moet worden - bedraagt € 15,- per deelnemer. De prijs is inclusief drie webinars, materialen, lasercutten en borduren van het ontwerp en verzendkosten. Webinar 1: lasercutter zal gehouden worden op 16 maart. Webinar 2: Borduurmachine is op 20 april. Webinar 3: Wearable maken is op 18 mei. Alle webinars zijn telkens van 19.00 tot 20.30 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.tetem.nl/athome/lablearninghome.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 3 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37