Een sneeuwduik voor het KWF
Een sneeuwduik voor het KWF Foto: Bram Weegerink

Inzamelingsactie voor kankeronderzoeken

Algemeen

TWENTE - Kanker, een vreselijke ziekte. Jaarlijks overlijden er zo’n 45.000 mensen aan kanker. Dit aantal blijft te veel. Daarom heeft Bram Weegerink uit Losser een actie gestart om geld in te zamelen voor KWF-kankerbestrijding. Zij financieren die kankeronderzoeken.

Wat moet je doen?
Als je mee wilt doen, moet je een sneeuwduik nemen in zomerse kleding. Dit kan dus zwembroek of bikini zijn, maar ook normale zomerkleding is goed. Je plaatst een video waarin je een koude sneeuwduik neemt en je nomineert vijf anderen. Word je genomineerd, en wil je geen (sneeuw)duik nemen? Dan moet je geld doneren aan het KWF. Ook als je de challenge wél hebt gedaan, kun je alsnog een klein bedrag doneren als je dat wilt. Alle kleine beetjes helpen! Als er geen sneeuw ligt, kun je ook een duik nemen in koud water. Zo kan de actie dus gewoon doorgaan, ook zonder sneeuw! Ook als je in water springt geldt de regel: trek zomerse kleding aan.

Groot bedrag opgehaald
Voor Bram Weegerink is het de eerste keer dat hij een actie gestart is voor een goed doel. “Dit jaar zou mijn moeder 50 geworden zijn, maar helaas heeft zij dit niet gehaald. Zij is overleden aan kanker. Daarom heb ik besloten om een actie te starten”, vertelt Bram. Inmiddels is er al meer dan 3.000 euro opgehaald en wordt er nog steeds volop gedoneerd! “Ik had nooit verwacht dat het zo groot zou gaan worden. Ik had misschien 200 euro verwacht, maar dit had ik echt nooit durven dromen”, zegt Bram.

Doe ook mee!
De boodschap die Bram met deze deze actie wil uitdragen is dat kanker veel mensen pijn doet. “Verbondenheid is een middel dat de pijn van kanker en alle toestanden eromheen verdoofd. Dat is de kern”, zegt Bram. Als je mee wilt doen, kun je op https://acties.kwf.nl/ de naam Bram Weegerink opzoeken en kun je via daar doneren. Ook kun je via Bram’s Instagram of Facebook doneren. Zijn Instagram is: bram._w. “Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de medewerking”, zegt Bram.

Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 9 uur geleden
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52