‘Supporter van Elkaar’ naar speelbos en oud-vliegbasis

‘Supporter van Elkaar’ naar speelbos en oud-vliegbasis

ENSCHEDE - In het project Supporter van Elkaar hebben kinderen van deelnemende gezinnen uit Oldenzaal een bezoek gebracht aan de voormalige Vliegbasis Twente. Daar hebben ze een wandeling gemaakt, vliegtuigen gekeken en enkele sportieve activiteiten uitgevoerd.

De kinderen van deelnemende gezinnen uit Hengelo zijn ook lekker buiten actief geweest. Zij brachten een bezoek aan het speelbos met een pluktuin in de Hengelose Es. Daarnaast hebben zij diverse spellen gespeeld met elkaar. Het project Supporter van Elkaar kan niet op volle toeren draaien door de ‘lockdown’, vanwege de corona situatie. Scoren in de wijk kijkt vooral naar wat nog wel verantwoord mogelijk is. Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen, maar ook alleen buiten. Daarom worden verschillende buitenactiviteiten georganiseerd voor de kinderen van de deelnemende gezinnen.

Supporter van Elkaar
Het project Supporter van Elkaar is één van de maatschappelijke initiatieven die opgezet werd door FC Twente. De ambitie is om kwetsbare kinderen en gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen. De activiteiten zijn dan ook gericht op het stimuleren van gezond en gelukkig opgroeien in de breedste zin. Sport, cultuur en gezondheid spelen allemaal een rol in dit project en FC Twente betrekt ook diverse andere organisaties om deze ambities uit te kunnen voeren.

Meer berichten