Komt er glasvezel in laatste kleine kernen Dinkelland?

Komt er glasvezel in laatste kleine kernen Dinkelland?

DINKELLAND - Internet is al lang niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken het voor werk, ontspanning, communicatie, bankzaken en nog veel meer. Het is net zo’n essentieel iets als gas, water en licht. Toch zijn er nog plekken te vinden waar snelheden niet optimaal zijn. Hier komt in Dinkelland verandering in.

Hoewel je tegenwoordig eigenlijk overal wel ‘een’ vorm van internet hebt, laten snelheden via de verouderde verbindingen nog wel eens te wensen over. En voor veel moderne toepassingen is een goede snelheid toch echt wel belangrijk. Denk hierbij aan het streamen van 4K video, maar ook voor bijvoorbeeld beeldbellen is meer bandbreedte welkom. Bovendien zullen toepassingen in de toekomst snellere verbindingen nodig hebben, bijvoorbeeld voor zorg op afstand. Het bedrijf DELTA Fiber Netwerk start nu met een glasvezelcampagne in Lattrop, Noord-Deurningen en Tilligte. Als per dorp 35 procent ja zegt tegen de aanleg van een netwerk dan komt er glasvezel in deze dorpen. Zij moeten dan wel voor 21 april 2021 een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders. Het bedrijf werkte eerder ook al samen met Cogas voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Het is een heel succesvolle aanpak; veel inwoners kijken immers reikhalzend uit naar de dag dat zij kunnen internetten zonder snelheidsbeperkingen. Ook de gemeente verwacht een grote interesse: “Daarom zijn we erg blij dat ook Lattrop, Noord-Deurningen en Tilligte toegang krijgen tot glasvezel. Daarmee is onze hele gemeente aangesloten op de snelweg naar de digitale wereld. En zijn we dadelijk als noabers niet alleen off-, maar ook online goed verbonden”, aldus wethouder Ilse Duursma.

Meer informatie
Inwoners van Lattrop, Noord-Deurningen en Tilligte die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Ook kan men op de website gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Daarbij kunnen inwoners nu profiteren van het exclusieve welkomstaanbod van de telecomaanbieders! Meer informatie hierover is te vinden op: www.gavoorglasvezel.nl.

Meer berichten