Afbeelding

Actie Terugwinnaars krijgt een vervolg

Algemeen

TUBBERGEN/DINKELLAND - De gemeenten Tubbergen en Dinkelland gaan samen met afvalinzamelaar ROVA verder aan de slag met de aanpak Terugwinnaars. Doel is om onder meer vervuiling van de diverse afvalstromen tegen te gaan.

Bij het legen van de verpakkingscontainers en GFT-containers komt ROVA nog te vaak containers tegen met vervuiling. Afgelopen jaar werd de actie Terugwinnaars opgezet om mensen nog betere voorlichting te geven. De eerste resultaten zijn bemoedigend. Dat is de reden dat de aanpak Terugwinnaars in 2021 wordt voortgezet. Dit betekent dat inwoners ook dit jaar weer Voorlopers van ROVA in de straat zullen zien lopen. De Voorlopers controleren steekproefsgewijs in opdracht van de gemeente de inhoud van de containers die aan de straat staan. Containers met onjuiste inhoud worden niet geleegd. Inwoners worden gevraagd de vervuiling uit de container te halen.

Communicatie
Naast de controles is voorlichting een belangrijk onderdeel van de aanpak. Waar de communicatie zich afgelopen jaar voornamelijk richtte op pmd, breidt de communicatie zich dit jaar uit naar meerdere grondstoffen zoals gft, papier & karton en textiel. De gemeente zoekt hierbij nadrukkelijk de samenwerking met haar inwoners op. “Wij zijn op zoek naar fanatieke afvalscheiders die het leuk vinden om het gezicht te worden van onze communicatieaanpak”, licht wethouder Ursula Bekhuis toe. “Het is natuurlijk veel leuker om een bekende te zien op een poster. Zo betrekken we onze inwonersdirect bij de aanpak.” Ook zoeken de gemeente en ROVA de dialoog op met inwoners. Er staan verschillende maatwerkacties op het programma waarbij inwoners worden betrokken. Zo krijgt men een goed beeld van wat er speelt op het gebied van afvalscheiding onder inwoners, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 50 minuten geleden
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 1 uur geleden
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 22 uur geleden
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek gisteren
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34