Afbeelding

Zorgorganisaties brengen corona-cliënten onder in Losser

Algemeen

LOSSER - Aveleijn, De Twentse Zorgcentra, Estinea, InteraktContour, en De Lichtenvoorde hebben opnieuw afspraken gemaakt over de samenwerking voor het verplegen van bewoners en cliënten met corona. Zij doen dit gezamenlijk op één locatie om goede, veilige zorg te bieden voor een kwetsbare groep.

De zorgorganisaties stellen voor het komende half jaar locatie ‘t Borghuis in Losser open voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of hersenletsel in de regio Twente en Oost-Achterhoek. Er zijn 14 plekken beschikbaar. De verpleging in ‘t Borghuis is in eerste instantie voor cliënten van de hierboven genoemde zorgorganisaties. Indien noodzakelijk kunnen ook coronapatiënten van andere organisaties in de regio’s Twente en Oost Achterhoek verwezen worden door de huisarts naar deze ‘bovenregionale cohortlocatie’.

Medische ondersteuning
De medische verantwoordelijkheid voor deze bijzondere verpleeglocatie ligt bij het artsenteam van De Twentse Zorgcentra. Vanuit alle organisaties komen begeleiders meewerken wanneer er cliënten van deze organisaties geplaatst worden. Het gaat dan om coronapatiënten die binnen de eigen organisatie niet meer adequaat verzorgd kunnen worden.

Samenwerking
Annamiek van Dalen, lid van de raad van bestuur van De Twentse Zorgcentra vertelt: “Sterk aan deze bovenregionale samenwerking is dat we met een aantal zorgaanbieders gezamenlijk afspraken hebben gemaakt over het beschikbaar stellen van een cohort verpleegafdeling. Het is een besluit dat we voor de veiligheid van cliënten en medewerkers willen nemen. Het spreekt voor zich dat iedere organisatie zich maximaal inzet voor de best mogelijke zorg voor de cliënten en dat medewerkers hierin zo goed mogelijk begeleid en gesteund worden.”

Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 31 minuten geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 33 minuten geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 1 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 1 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 2 uur geleden
Afbeelding
Stift Musical Encounters 2 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 3 uur geleden
Helaas moest TVC '28 wederom een verlies incasseren. (Foto's: Julian Lukassen)
TVC '28 verliest duel met Excelsior '31 3 uur geleden