Realcovery Inloophuis maakt kans op Appeltje van Oranje
Foto: ©Realcovery inloophuis

Realcovery Inloophuis maakt kans op Appeltje van Oranje

WEERSELO - Realcovery Inloophuis maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021. Het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten door te stemmen. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari via www.stem.oranjefonds.nl/realcovery

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Het project met de meeste stemmen gaat sowieso door naar de volgende ronde. Uiteindelijk worden door de jury drie winnaars gekozen uit tien genomineerde projecten.

Realcovery Inloophuis
Realcovery is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. De vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen, die ondersteuning bieden aan mensen op weg naar herstel. Het inloophuis is een warme plek om te ontmoeten en jezelf te zijn, tussen anderen die hetzelfde meemaken of overwonnen hebben. “Mensen met een eetstoornis komen graag terug naar het inloophuis, terwijl naar ons toekomen voor velen echt een grote stap is,” Aldus Chantal, mede initiatiefneemster. Een eetstoornis is een eenzame strijd. Mensen met anorexia nervosa, NAO (Niet Anderszins Omschreven) en boulimia nervosa schamen zich veelal. Door het bieden van laagdrempelige ondersteuning en advies wil het Realcovery Inloophuis mensen met eetstoornissen helpen richting herstel en het hervinden van zin in het leven. Vaak raken ze in een sociaal isolement. Het inloophuis is dan ook een eerste stap richting sociaal contact op een plek waar veel begrip en herkenning is. De vrijwilligers die voor hen klaarstaan zijn ervaringsdeskundigen. Ze weten hoe uitzichtloos, eenzaam en donker het leven met een eetstoornis kan zijn, maar zij kennen ook de keerzijde: weer in het leven staan en het weer kunnen genieten van dingen. Ook hun naasten voor wie de situatie vaak ongrijpbaar is, zijn welkom in het inloophuis. “Door het uitwisselen van ervaringen en tips hopen we hen kracht te geven om hun geliefde met een eetstoornis te helpen in zijn of haar strijd.”

Meer berichten