Column: Never Give Up

Column: Never Give Up

Het doet mij goed te lezen uw vele reacties op mijn columns en de verhalen die ik schrijf in de Hartkranten. Bijzonder en ingenomen ben ik met de reactie van Michel Wiggers, de uitbater van Stadscafé Moatman. Dit is mijn stamkroeg in Oldenzaal.

Hij schrijft naar aanleiding van mijn verhaal over de 100-jarige Anneke: “De mensen mogen wel weten wat jij allemaal doet voor de medemens”. Nou Michel je hebt mijn gevoelige snaren geraakt, ik moest even slikken toen ik jouw reactie op Facebook las. Jouw reactie betekende voor mij meer dan het goede bericht dat ik, die behoor tot de kwetsbare groep, zeer binnenkort zal worden gevaccineerd.

Ik worstel al enkele jaren met persoonlijke momenten van trots, blijdschap en erkenning die mij steeds weer de nek worden omgedraaid. Vandaar dat ik in mijn vorige column ook schreef dat ik mij de afgelopen tijd wel rot heb gevoeld. Af en toe is het een strijd als je moet vechten om erkenning en waardering. Gelukkig zijn er meerdere personen die zo reageren zoals jij naar mij hebt gereageerd, en dat ook hebben laten blijken.

Het gaat immers om de diepere betekenis van ons bestaan ook mijn bestaan. Je mag toch verwachten dat je met respect wordt behandeld. Maar opgeven doe ik niet, ik geef de strijd niet op, blijf waakzaam en alert, en zal mijn mede-senioren blijven ondersteunen daar waar nodig. Deze week ontving ik een mooie handreiking in boekvorm met 52 oefeningen voor positieve overtuigingen, van Anita Laumann en Jacqueline van Vreden die ik graag bij u aanbeveel: ‘De Kunst van Veerkracht’. Kijk op: www.jacquelinevanvreden.nl. Veerkracht tonen een waardevolle kwaliteit die u kan helpen om beter om te gaan met stress, tegenslag en tegenwerking. Een ding moet duidelijk zijn: Never Give Up!

Kaatjeknip januari 2021
Reactie: Knipkaatje@gmail.com

Meer berichten